Fordelen med en wok for kamskjell er at du kan steke flere samtidig, og det går veldig raskt. En annen fordel er at sausen lages i samme woken, så får du med deg alle de gode smakene.
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær
Foto: (Aperitif.no)
Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.
03 Juni 2023 - 00:01
Kamskjell med sitron og ingefær
Fremgangsmåte
- Om kamskjellene er veldig store, del de hvite lukkemusklene i to tykke skiver. Hvis ikke la dem være slik de er. Løsne rognposene og la dem være hele.
- Varm litt av oljen i en wok. Ha i lukkemusklene og stek dem på middels varme i 30 sekunder minutter på hver side. Legg dem på et fat.
- Varm resten av oljen i woken til den er svært varm. Ha i vårløk og fres den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen/sherryen og kok opp.
- Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken.
- Ha kamskjellene tilbake i woken sammen med stekekraften og bland raskt på sterk varme til alt er gjennomvarmt. Tilsett rognen og fres under omrøring i 15 sekunder.
- Ta opp kamskjell og rogn.
- Smak sausen til med salt og pepper og server kamskjellene og rognen med sausen på siden, pyntet med sitronbåter.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kamskjell
Lyst på en annen wokrett finner du de her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå