Dagens rett
Mandag er wokdag - med denne på middagsbordet blir det mye matglede
Foto: (Alf Börjesson)

Mandag er wokdag - med denne på middagsbordet blir det mye matglede

Wokretter er både enkle og raske å tilberede. Og en perfekt start på uka for her er det masse grønnsaker og magert kjøtt - eller tofu om det er en vegetarisk vri du vil ha.
28 Oktober 2024 - 00:00

Utvalget av woksaus er stort i butikken, og med det på kjøkkenet kommer maten raskt på bordet. Men du kan fint lage woksausen selv. 

Se så enkelt det er å lage woksaus hjemme

Kinesiskinspirert kylling i wok

Kinesiskinspirert kylling i wok

Fremgangsmåte

  1. Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med woksaus.
  2. Mariner i ca. ½ time mens du klargjør de andre ingrediensene til woken. 
  3. Skjær rødløk i ringer, squash i skiver, paprika og brokkoli i biter.
  4. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
  5. Ta kjøttet ut av marinaden og fres kjøttstrimler raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne.
  6. Ta ut kjøttet og fres grønnsakene.
  7. Bland de stekte kyllingstrimlene og nudler forsiktig i til slutt.
  8. Tilsett marinaden og smak til med pepper og eventuelt salt.

Tips: I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her