Dagens rett

Kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk

By på en fargerik kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk
Foto: (Elena Danileiko)

By på en fargerik kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk

Siden vi spiser også med øynene, er fargen på maten av stor betydning. Her går det i grønt og rødt. Men gult er også velkommen, så her er det bare å føle seg fri til å eksperimentere.
10 August 2022 - 23:00

Woking er en klar hverdagsfavoritt for mange. Ikke bare fordi det går raskt og kan lages skikkelig billig - om du velger ferske grønnsaker og dropper ferdigsauser. Men også fordi det er en genial måte å bevare råvarenes egensmak. 

I stedet for kylling kan du fint bruke fisk - eller tofu eller bare sopp om du er i vegetarhumør i dag.

Det som er viktig er å ha en god panne som raskt  kan varmes opp. Å investere i en wokpanne er fornuftig. Å alltid ha tilgang på soyasaus, østerssaus og chilisaus (sterk eller søt, eller begge deler) er en del av investeringen. 

Se alle våre wokoppskrifter 

Kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk

Kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i strimler.
  2. Skjær squash og paprika i skiver og del dem i to.
  3. Soppen og vårløken skjæres i skiver. 
  4. Ha olje i en wok og la den bli varm. Stek først kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt stekt.
  5. Tilsett riseddik og la koke inn. 
  6. Smak til med salt og pepper og ta kjøttet ut av pannen.
  7. Stek grønnsakene etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre: Squash, paprika, sopp og så vårløk.
  8. Ha så kjøttet tilbake i pannen og rør godt.  
  9. Rør inn soyasaus, østerssaus, chilisaus og vann. 
  10. Stek videre et par minutter til smakene har fordelt seg godt, men at grønnsakene fortsatt er møre.
  11. Server med nudler eller ris i en skål ved siden av. 

Se alle våre wokoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her