Ukens kake

Hylleblomstgranité

Kjøl deg ned med denne granitéen
Foto: (Dansukker.no)

Kjøl deg ned med denne granitéen

Granité er veldig lett å lage og med aromaer av hylleblomst blir den ekstra sommerlig og god.
15 Juni 2023 - 11:00

Granité er rett og slett fryst saft. Du trenger derfor en fryser for å få til en granité, men har du en iskremmaskin kan du bruke den også. Da blir den mer kremet som en sorbet. 

Kanskje du vil prøve også denne oppskriften på granite

Under oppskriften finner du flere oppskrifter på saft, sirup og likør som du kan lage av hylleblomst og du er så heldig å ha det i hagen eller i nærheten.

Hylleblomstgranité

Hylleblomstgranité

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  2. Hell blandingen i en langpanne, og sett den i fryseren.
  3. Rør jevnlig om med en gaffel, slik at det blir fine iskrystaller.
  4. Server gjerne i frosne glass, da smelter graniteen langsommere.

Tips: Du kan lage hylleblomstsaft selv. 

Tips: I stedet for hylleblomstsaft (og vin) kan du bruke hjemmelaget hylleblomstlikør eller så kan du kjøpe hylleblomstlikørpå polet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hylleblomstlikør lager du selv

Hylleblomstlikør lager du selv

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomstene. Legg dem i en glassbolle. Hell over vodka. La stå i tre døgn.
  2. Sil gjennom et dørslag og legg press på massen for å få ut mest mulig blomstersmak og sødme.
  3. Kok opp sitronsaft og sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl. Bland med blomstervodkaen.
  4. Ha likøren i en rengjort og tett beholder med kork og la stå i minst noen dager for å godgjøre seg. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hylleblomstsirup - hylleblomstsaft

Hylleblomstsirup - hylleblomstsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll og rens blomstene. Skjør sitron i tynne skiver. Ha alt i en varmebestandig bolle.
  2. Kok opp sukker vann og sitronsaft og rør til oppløst. Hell over sitronskivene og blomstene. Rør om og dekk til.
  3. La stå ved romtemperatur (men ikke for varmt) i 2 døgn. Rør innimellom.
  4. Sil gjennom et rent klede. Ha sirupen i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter. Hell på rengjorte flasker og la stå i kjøleskap. Holder seg i 2 måneder.
  5. For å lage saft blandes den ut i forholdet 1:8.

Se alt det andre du kan bruke hylleblomst til

Få ukens kake som nyhetsbrev

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål.
  2. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene.
  3. Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren.
  4. Sett blandingen kjølig og godt tildekket i tre døgn.
  5. Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv.
  6. Hell over på grundig rengjorte flasker.
  7. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.
  8. Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Tips:
Du kan bruke samme oppskrift for syrinblomster eller solbærblader.

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Slik tar du vare på sommerens bær

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her