Dagens rett

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Hverdagsmaten behøver ikke være kjedelig - bare se her

Hverdagsmaten behøver ikke være kjedelig - bare se her

Kjøttboller er alltid velkomment og her får de en innpakning som gjør dem ekstra saftige.
Redaksjonen
18 August 2020 - 01:10

Selv om hverdagen er her igjen, betyr ikke det at du skal spise kjedelig av den grunn. Med svært enkle grep kan du gjøre en tradisjonell rett om til noe nytt og spennende, slik som med denne oppskriften. 

Se våre andre spennende oppskrifter på kjøttboller her

 
 
 
 

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form bittesmå boller og sett på en brett. 
  2. Varm olje i en panne og stek bollene raskt  på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme. 
  3. Grønnsaker:
  4. Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.
  5. Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.   
  8. Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene. 
  9. Server gjerne en salsa eller dip til.  

Tips: Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling. 

Tips: Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong. 

Tips: Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her