Klar favoritt fra Barbaresco

Klar favoritt fra Barbaresco

Moccagatta lager alltid besnærende gode barbarescoer. Mye vin for pengene får du også.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Produsentens mest tilgjengelige, Moccagatta Barbaresco 2010 (44763) , har alt hva du ønsker deg fra denne ettertraktete vinstilen med eksotisk trevirke, snev av medisinskap og ikke minst saftig og krydret rød frukt samt blomster.

Mer å få som spesialbestilling

En nydelig vin til så vel gode kjøttretter som smaksrike pastaretter.

Denne retten er helt perfekt til

Toppvinene er dessverre ikke lenger i bestillingsutvalget, men derimot spesialbestilling som du finner oppskriften for litt lengre ned på siden.

Lagringsdyktige viner

Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2010 (0) har vært en av mine favoritter lenge. En superelegant vin med stor fylde og flott frukt. En svært lagringsdyktig vin som er et kupp og som konkurrerer med mang en toppbarolo i konsentrasjon.

Vet du forskjellen på barbaresco og barolo?

Denne vinmarken ligger nedenfor Moccagattas vinkjeller. Den har et jordsmonn av blåmergel med innslag av kalkstein. Den er vestvendt og sørger dermed for god modning og en vin med betydelig kraft.

Mer sand i Neive

Moccagatta lager også en enkeltvinmarksvin fra Moccagatta Barbaresco Cole 2010 (0) , faktisk som den eneste i Barbaresco. Denne vinmarken er en forlengelse av Montestefano som blant andre Produttori di Barbaresco har gjort berømt. Cole på sin side er ikke fullt så kraftig som Bric Balin.

Den sørøstlige eksponeringen gir en litt slankere stil. Cole er saftig og lekker med stor aromarikdom. En flott og lagringsdyktig vin den også.

Bli kjent med Barbarescos ulike vinmarker

Moccagatta lager naturlig nok også en barbera, Moccagatta Barbera d'Alba 2012 (41281) . Druene kommer fra vinmarker i både Barbaresco og i Neive, på samme måte som den vanlige barbarescoen. I Neive er jordsmonnet mer sandholdig og mergelen er mer grå enn blå. Resultatet er en noe mer delikat vinstil. Moccagattas barbera er saftig og fruktig med god friskhet, en utmerket matvin som bærer sine 14,5 prosent veldig godt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 

Moccagatta Barbaresco 2017

Produsent:
Moccagatta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
424,00 kr
Varenummer:
4476301
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Moccagatta Barbera d'Alba 2019

Produsent:
Moccagatta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
282,00 kr
Varenummer:
4128101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Slik spesialbestiller du viner
Du laster ned dette skjemaet , fyller det ut og sender det i en e-post til spesialbestilling@vinmonopolet.no med opplysninger om vinens navn og pris. Du får deretter beskjed om videre saksgang og bekreftelse på når varene kan hentes.

 

Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2010

Produsent:
Moccagatta
Utvalg:
Spesialbestilling
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
399,00 kr
Varenummer:
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Moccagatta Barbaresco Cole 2010

Produsent:
Moccagatta
Utvalg:
Spesialbestilling
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
449,00 kr
Varenummer:
92 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen