Drikke
Klar favoritt fra Barbaresco

Klar favoritt fra Barbaresco

Moccagatta lager alltid besnærende gode barbarescoer. Mye vin for pengene får du også.
Aase E. Jacobsen
20 Mars 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Produsentens mest tilgjengelige, Moccagatta Barbaresco 2010 (44763), har alt hva du ønsker deg fra denne ettertraktete vinstilen med eksotisk trevirke, snev av medisinskap og ikke minst saftig og krydret rød frukt samt blomster.

Mer å få som spesialbestilling

En nydelig vin til så vel gode kjøttretter som smaksrike pastaretter.

Denne retten er helt perfekt til

Toppvinene er dessverre ikke lenger i bestillingsutvalget, men derimot spesialbestilling som du finner oppskriften for litt lengre ned på siden.

Lagringsdyktige viner

Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2010 (0)har vært en av mine favoritter lenge. En superelegant vin med stor fylde og flott frukt. En svært lagringsdyktig vin som er et kupp og som konkurrerer med mang en toppbarolo i konsentrasjon.

Vet du forskjellen på barbaresco og barolo?

Denne vinmarken ligger nedenfor Moccagattas vinkjeller. Den har et jordsmonn av blåmergel med innslag av kalkstein. Den er vestvendt og sørger dermed for god modning og en vin med betydelig kraft.

Mer sand i Neive

Moccagatta lager også en enkeltvinmarksvin fra Moccagatta Barbaresco Cole 2010 (0), faktisk som den eneste i Barbaresco. Denne vinmarken er en forlengelse av Montestefano som blant andre Produttori di Barbaresco har gjort berømt. Cole på sin side er ikke fullt så kraftig som Bric Balin.

Den sørøstlige eksponeringen gir en litt slankere stil. Cole er saftig og lekker med stor aromarikdom. En flott og lagringsdyktig vin den også.

Bli kjent med Barbarescos ulike vinmarker

Moccagatta lager naturlig nok også en barbera, Moccagatta Barbera d'Alba 2012 (41281). Druene kommer fra vinmarker i både Barbaresco og i Neive, på samme måte som den vanlige barbarescoen. I Neive er jordsmonnet mer sandholdig og mergelen er mer grå enn blå. Resultatet er en noe mer delikat vinstil. Moccagattas barbera er saftig og fruktig med god friskhet, en utmerket matvin som bærer sine 14,5 prosent veldig godt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 

Slik spesialbestiller du viner
Du laster ned dette skjemaet, fyller det ut og sender det i en e-post til spesialbestilling@vinmonopolet.no med opplysninger om vinens navn og pris. Du får deretter beskjed om videre saksgang og bekreftelse på når varene kan hentes.

 
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her