Drikke
Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Prøv denne oppskriften på en iskald, kremete cocktail med masse smak av kremlikør, appelsin og sjokolade fra cocktail-guruen Missy Flynn.
Redaksjonen
19 Juli 2013 - 12:00

Det finnes knapt noen som ikke har et sterkt forhold til irsk kremlikør.

Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.

Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.

Les om historien til Baileys og se flere gode drinker her

Her har en av Londons store cocktailstjerner, Missy Lynn, laget en herlig cocktail som er perfekt som en avslutning på et bedre måltid, eller når du bare skal unne deg noe riktig godt.

Ved å klemme appelsinskallet over isbitene i shakeren får du dessuten enda mer smak av appelsinen, og den ekstra vodkaen og kakaoen gjør at drinken ikke blir for søt heller.

Missy Lynn er til daglig likørekspert på den trendy pop-up restauranten Rita's Bar & Dining i London.

Drinker med likør

Kremlikør på Vinmonopolet

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Baileys Cocoa Blossom

Baileys Cocoa Blossom

Fremgangsmåte

Sett et stort cocktailglass i fryseren eller fyll det med knust is slik at du får glasset skikkelig kaldt.

Vask appelsinen godt og skjær av en stor bit av skallet som du gnir langs kanten på det kalde glasset.

Fyll en cocktailshaker ¾ full med is og ha i kremlikøren, vodka, kakaopulveret og kremfløten.

Rist godt i ca 15 sekunder og sil over i cocktailglasset. Strø over ekstra kakaopulver og pynt med appelsinskallet på kanten av glasset.

Les mer om milkshake for voksne og Baileys

Tips: Vil du ha en ekstra smak av appelsin kan du kryste appelsinskallet over isbitene i cocktailshakeren, da får du med de eteriske oljene i appelsinskallet i drinken.

Råvare:

Vinmonopolets beste vodka

Sendt inn av Missy Flynn, likørekspert Rita’s Bar & Dining i London

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her