Drikke
Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Prøv denne oppskriften på en iskald, kremete cocktail med masse smak av kremlikør, appelsin og sjokolade fra cocktail-guruen Missy Flynn.
Redaksjonen
19 Juli 2013 - 12:00

Det finnes knapt noen som ikke har et sterkt forhold til irsk kremlikør.

Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.

Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.

Les om historien til Baileys og se flere gode drinker her

Her har en av Londons store cocktailstjerner, Missy Lynn, laget en herlig cocktail som er perfekt som en avslutning på et bedre måltid, eller når du bare skal unne deg noe riktig godt.

Ved å klemme appelsinskallet over isbitene i shakeren får du dessuten enda mer smak av appelsinen, og den ekstra vodkaen og kakaoen gjør at drinken ikke blir for søt heller.

Missy Lynn er til daglig likørekspert på den trendy pop-up restauranten Rita's Bar & Dining i London.

Drinker med likør

Kremlikør på Vinmonopolet

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Baileys Cocoa Blossom

Baileys Cocoa Blossom

Fremgangsmåte

Sett et stort cocktailglass i fryseren eller fyll det med knust is slik at du får glasset skikkelig kaldt.

Vask appelsinen godt og skjær av en stor bit av skallet som du gnir langs kanten på det kalde glasset.

Fyll en cocktailshaker ¾ full med is og ha i kremlikøren, vodka, kakaopulveret og kremfløten.

Rist godt i ca 15 sekunder og sil over i cocktailglasset. Strø over ekstra kakaopulver og pynt med appelsinskallet på kanten av glasset.

Les mer om milkshake for voksne og Baileys

Tips: Vil du ha en ekstra smak av appelsin kan du kryste appelsinskallet over isbitene i cocktailshakeren, da får du med de eteriske oljene i appelsinskallet i drinken.

Råvare:

Vinmonopolets beste vodka

Sendt inn av Missy Flynn, likørekspert Rita’s Bar & Dining i London

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her