Drikke
Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Kremet sjokoladedrøm av en cocktail

Prøv denne oppskriften på en iskald, kremete cocktail med masse smak av kremlikør, appelsin og sjokolade fra cocktail-guruen Missy Flynn.
Redaksjonen
19 Juli 2013 - 13:00

Det finnes knapt noen som ikke har et sterkt forhold til irsk kremlikør.

Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.

Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.

Les om historien til Baileys og se flere gode drinker her

Her har en av Londons store cocktailstjerner, Missy Lynn, laget en herlig cocktail som er perfekt som en avslutning på et bedre måltid, eller når du bare skal unne deg noe riktig godt.

Ved å klemme appelsinskallet over isbitene i shakeren får du dessuten enda mer smak av appelsinen, og den ekstra vodkaen og kakaoen gjør at drinken ikke blir for søt heller.

Missy Lynn er til daglig likørekspert på den trendy pop-up restauranten Rita's Bar & Dining i London.

Drinker med likør

Kremlikør på Vinmonopolet

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Baileys Cocoa Blossom

Baileys Cocoa Blossom

Fremgangsmåte

Sett et stort cocktailglass i fryseren eller fyll det med knust is slik at du får glasset skikkelig kaldt.

Vask appelsinen godt og skjær av en stor bit av skallet som du gnir langs kanten på det kalde glasset.

Fyll en cocktailshaker ¾ full med is og ha i kremlikøren, vodka, kakaopulveret og kremfløten.

Rist godt i ca 15 sekunder og sil over i cocktailglasset. Strø over ekstra kakaopulver og pynt med appelsinskallet på kanten av glasset.

Les mer om milkshake for voksne og Baileys

Tips: Vil du ha en ekstra smak av appelsin kan du kryste appelsinskallet over isbitene i cocktailshakeren, da får du med de eteriske oljene i appelsinskallet i drinken.

Råvare:

Vinmonopolets beste vodka

Sendt inn av Missy Flynn, likørekspert Rita’s Bar & Dining i London

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her