Krydret gulrotsuppe med kjøttboller

Fremgangsmåte
Hell suppen i en blender eller food processor (litt av gangen) eller bruk en stavmikser for å få den helt jevn. Hell tilbake i kasserollen og tilsett kjøttbollene som du lager ved hjelp av en teskje, en av gangen. resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i 15 minutter mens du rører av og til. Ha i fløten og kok opp igjen, la småkoke ytterligere tre-fire minutter.
Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk koriander/persille. Serveres med gulrotbrød.
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
De beste oppskriftene med pasta
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
74 POENG
-
77 POENG
-
77 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 169.00 kr Basisutvalg (Fullsortiment)87 POENG
-
80 POENG
Slik baker du gulrotbrød

Fremgangsmåte
Kok potet og gulrot til de er godt møre. Ta vare på kokevannet. Mos med stavmikser eller moser. Løs opp gjæren i det lunkne kokevannet. Tilsett sukkeret. La stå i minst fem minutter. Tilsett resten av vannet i oppskriften samt gulrotmosen, saltet, urtene og oljen. Bland melet i en bakebolle. Hell væsken over melet og kna godt til du har en smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.
Dekk til og sett til heving på et lunt sted minst en time, men helst et par timer. Ha mel på bakebordet og kna deigen på ny. Del opp i tre like store brød som legges i smurte brødformer og sett til etterheving.
Stekes i ovn ved 220 grader i 40 minutter.
Tips:
Du kan lage brødet med bare kokte poteter. Beregn da 3-4 poteter.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig