Kupp for den dristige

Kupp for den dristige

Manzanilla er ikke noe for hvermannsen, men om du tør, belønnes du med en fantastisk vinopplevelse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Manzanilla San Leòn (47525) er dessuten en av de mest komplekse manzanillaene som lages. Herederos de Argüeso prøver aldri å gå på akkord med sine tradisjoner, og selv ikke for «ferskvare» som en manzanilla jo er. Men før vinen kommer i flaske har den gjennomgått en lang modningsprosess som forklarer den store kompleksiteten.

Drøy halvflaske

Gjennomsnittsalderen på innholdet er 12-14 år. Det tar imidlertid «bare sju år for en vin å passere gjennom de 12 nivåene (criaderas). Men siden soleraen er så gammel, og det dermed i enhver flaske vil være noen dråper fra «morvinen», blir gjennomsnittsalderen høyere.

Denne strålende vinen kommer dessuten i fornuftige halvflasker som rekker til en forrett til fire. Himmelsk til god spekeskinke eller ung manchego. Eller en smaksrik tapastallerken. Er du ekstra dristig, så prøver du den til flatøsters , som er langt kraftigere i smak enn de mer vanlige stillehavsøstersene (gigas).

Smaksforsterker

Om det skulle bli noe igjen i flasken, er det bare gledelig. For denne manzanillaen er en drøm å kokkelere med. Smaksintensiteten gjør at den brukes som en smaksforsterker i gryter og sauser. Jeg lager aldri soppsaus uten noen dråper manzanilla (eller fino).
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 

Manzanilla San Leòn

Produsent:
Herederos de Argüeso
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
112,90 kr
Varenummer:
4752501
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen