Drikke
Kupp til nyttår

Kupp til nyttår

Denne champagnen som finnes i svært mange polhyller setter en ekstra spiss på nyttårsfeiringen.
Aase E. Jacobsen
28 Desember 2011 - 14:30

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut (40046) er ikke bare en raffinert champagne, men også en svært prisgunstig sådan. Bare laget av hvite druer (chardonnay), som navnet blanc de blancs antyder, er den frisk og lekker med toner av epler, sitrus og blomster, deilige bobler og balansert sødme. En champagne som gir lyst på et glass til, og som passer like godt som aperitiff som til retter med sjømat, så pass endelig på å ha noen ekstra flasker på lur.

Grand og premier cru

Den gunstige prisen står ikke i forhold til produsentens renommé, for Diebolt-Vallois tilhører de beste. Men er likevel en liten, og dermed ikke veldig synlig aktør i denne prestisjefylte industrien. Et familieeid champagnehus med en produksjon på fattige 130-150.000 flasker. Adressen er Cramant, en av grand cru-landsbyene i Côte des Blancs, men det er bare druer fra deres yngste Cramant-vinstokker som inngår i denne vinen. Diebolt-Vallois har også vinmarker i nabolandsbyen Cuis som har premier cru-status. I tillegg inneholder den elementer fra Chouilly (grand cru) og Epernay som har 88 prosent på kvalitetsskalaen.

Mer kompleksitet

Mens denne champagnen er en blanding av to årganger, og har ligget to år på bunnfallet etter flaskegjæringen, er Diebolt-Vallois Brut Prestige (40053) basert på tre årganger, og de eldste elementene har modnet to til tre år i store eikefat før flasketapping og –gjæring. En strammere og noe mer kompleks champagne som henter druene sine utelukkende fra Cramant. Hvilket også forklarer det store raffinementet. Her får nemlig druene maksimal påvirkning fra det sterke kalkjordsmonnet samtidig som den øst-sørøstvendte eksponeringen sikrer en langsom modning av druene.

Det ypperste

Diebolt-Vallois’ toppcuvée Fleur de Passion utnytter potensialet til Cramant fullt ut, laget som den er av druer fra gamle vinstokker i de aller beste parsellene. Den er fremstilt i sin helhet i fat før vinen blandes og tappes i flaske og får hvile mange år i Diebolt-Vallois’ dype og kjølige kjellere. Men denne lekkerbiskenen må du til spesialpolet i Vika for å få tak i – om det er noe igjen av 2004-utgaven som koster 1612,50 kroner for magnum.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Diebolt-Vallois Brut Prestige (40053)Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent
Matkurs og vinkurs

5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent

Lekker spansk musserende, rødvin og hvitvin til 5-retters fra Bon Lio. Kan det bli bedre? Bli med på spansk aften den 03. juni!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her