Kupp til nyttår

Kupp til nyttår

Denne champagnen som finnes i svært mange polhyller setter en ekstra spiss på nyttårsfeiringen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut (40046) er ikke bare en raffinert champagne, men også en svært prisgunstig sådan. Bare laget av hvite druer (chardonnay), som navnet blanc de blancs antyder, er den frisk og lekker med toner av epler, sitrus og blomster, deilige bobler og balansert sødme. En champagne som gir lyst på et glass til, og som passer like godt som aperitiff som til retter med sjømat, så pass endelig på å ha noen ekstra flasker på lur.

Grand og premier cru

Den gunstige prisen står ikke i forhold til produsentens renommé, for Diebolt-Vallois tilhører de beste. Men er likevel en liten, og dermed ikke veldig synlig aktør i denne prestisjefylte industrien. Et familieeid champagnehus med en produksjon på fattige 130-150.000 flasker. Adressen er Cramant, en av grand cru-landsbyene i Côte des Blancs, men det er bare druer fra deres yngste Cramant-vinstokker som inngår i denne vinen. Diebolt-Vallois har også vinmarker i nabolandsbyen Cuis som har premier cru-status. I tillegg inneholder den elementer fra Chouilly (grand cru) og Epernay som har 88 prosent på kvalitetsskalaen .

Mer kompleksitet

Mens denne champagnen er en blanding av to årganger, og har ligget to år på bunnfallet etter flaskegjæringen, er Diebolt-Vallois Brut Prestige (40053) basert på tre årganger, og de eldste elementene har modnet to til tre år i store eikefat før flasketapping og –gjæring. En strammere og noe mer kompleks champagne som henter druene sine utelukkende fra Cramant. Hvilket også forklarer det store raffinementet. Her får nemlig druene maksimal påvirkning fra det sterke kalkjordsmonnet samtidig som den øst-sørøstvendte eksponeringen sikrer en langsom modning av druene.

Det ypperste

Diebolt-Vallois’ toppcuvée Fleur de Passion utnytter potensialet til Cramant fullt ut, laget som den er av druer fra gamle vinstokker i de aller beste parsellene. Den er fremstilt i sin helhet i fat før vinen blandes og tappes i flaske og får hvile mange år i Diebolt-Vallois’ dype og kjølige kjellere. Men denne lekkerbiskenen må du til spesialpolet i Vika for å få tak i – om det er noe igjen av 2004-utgaven som koster 1612,50 kroner for magnum.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut

Produsent:
Diebolt-Vallois
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
4004601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Diebolt-Vallois Brut Prestige

Produsent:
Champagne Diebolt-Vallois
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
429,90 kr
Varenummer:
4005301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen