Drikke
Kupp til nyttår

Kupp til nyttår

Denne champagnen som finnes i svært mange polhyller setter en ekstra spiss på nyttårsfeiringen.
Aase E. Jacobsen
28 Desember 2011 - 14:30

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut (40046) er ikke bare en raffinert champagne, men også en svært prisgunstig sådan. Bare laget av hvite druer (chardonnay), som navnet blanc de blancs antyder, er den frisk og lekker med toner av epler, sitrus og blomster, deilige bobler og balansert sødme. En champagne som gir lyst på et glass til, og som passer like godt som aperitiff som til retter med sjømat, så pass endelig på å ha noen ekstra flasker på lur.

Grand og premier cru

Den gunstige prisen står ikke i forhold til produsentens renommé, for Diebolt-Vallois tilhører de beste. Men er likevel en liten, og dermed ikke veldig synlig aktør i denne prestisjefylte industrien. Et familieeid champagnehus med en produksjon på fattige 130-150.000 flasker. Adressen er Cramant, en av grand cru-landsbyene i Côte des Blancs, men det er bare druer fra deres yngste Cramant-vinstokker som inngår i denne vinen. Diebolt-Vallois har også vinmarker i nabolandsbyen Cuis som har premier cru-status. I tillegg inneholder den elementer fra Chouilly (grand cru) og Epernay som har 88 prosent på kvalitetsskalaen.

Mer kompleksitet

Mens denne champagnen er en blanding av to årganger, og har ligget to år på bunnfallet etter flaskegjæringen, er Diebolt-Vallois Brut Prestige (40053) basert på tre årganger, og de eldste elementene har modnet to til tre år i store eikefat før flasketapping og –gjæring. En strammere og noe mer kompleks champagne som henter druene sine utelukkende fra Cramant. Hvilket også forklarer det store raffinementet. Her får nemlig druene maksimal påvirkning fra det sterke kalkjordsmonnet samtidig som den øst-sørøstvendte eksponeringen sikrer en langsom modning av druene.

Det ypperste

Diebolt-Vallois’ toppcuvée Fleur de Passion utnytter potensialet til Cramant fullt ut, laget som den er av druer fra gamle vinstokker i de aller beste parsellene. Den er fremstilt i sin helhet i fat før vinen blandes og tappes i flaske og får hvile mange år i Diebolt-Vallois’ dype og kjølige kjellere. Men denne lekkerbiskenen må du til spesialpolet i Vika for å få tak i – om det er noe igjen av 2004-utgaven som koster 1612,50 kroner for magnum.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Diebolt-Vallois Brut Prestige (40053)Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her