Kveite med safranbuljong

Jula er tiden for sjøens delikatesser, inkludert kveita. Vi anbefalte denne lekre fisken som forrett like før jul. I dag kommer den tilbake, men denne gang som hovedrett. Vinvennlig er den også, så drikke

I dag får du med en rekke gode vinforslag. De fleste av disse vinene finnes imidlertid i bestillingsutvalget, og derfor kan du trygt velge en hvitvin fra Sancerre dersom noe av det andre ikke kan skaffes.

Kveite med safranbuljong

Fremgangsmåte

Kveita:
Skjær ut kjøttet av kveiteskiven og rist bitene lett i tørr panne. Dryss over salt og pepper. Kok kraft på skinn og bein ved å helle over 2 dl vann, ½ dl hvitvin samt noen strimler med løk, ¼ gulrot og kok opp. Skum godt av og la trekke i 20 minutter. La hvile i 10 minutter. Sil grundig (kraften skal være helt klar og sett til side til du skal lage safranbuljongen.

Safranbuljongen:
Rens tomatene for frø og skinn. Skjær dem i små terninger. Grovhakk olivenene. Kok opp fiskekraft og safran. Avkjøl til den er lun. Bland med eddik og olje samt tomat og oliven. Smak til med salt og pepper. Dampkok grønne bønner og vårløk. Anrett som følger: Bønner og vårløk fordeles i to tallerkener. Legg fisken oppå. Hell over safranbuljongen og dryss over koriander. Server umiddelbart. Server kokt ris til hvis det er en hovedrett eller bare lyst brød hvis det er en forrett eller smårett.

Pris pr porsjon: ca kr 70

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Eksportutvalget for fisk

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen