Dagens rett

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa og røsti

Gi kyllingen litt ekstra motstand i dag
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)

Gi kyllingen litt ekstra motstand i dag

Fredagen er til for å kose seg, og med denne oppskriften på saftig kylling begynner du helgen på en perfekt måte.
Redaksjonen
04 Desember 2020 - 02:00

Det er ikke godt å si hva som vil falle aller best i smak med denne retten, for både grønnsakene, røstien og kyllingen smaker aldeles herlig. Og best av alt: Det er fredag.

Du kan også ta en titt på våre andre oppskrifter med kylling 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Fremgangsmåte

Brun kyllingfiletene raskt på hver side og stek dem ferdige i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter.

Kutt alle grønnsakene og olivenene i like store terninger - ca. ½ x ½ cm. Finhakk hvitløken. Dette kan med fordel gjøres i god tid.

Når kyllingfiletene er ferdig stekt så la dem hvile mens du gjør ferdig salsaen.

Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett grønnsakene. Fres grønnsakene raskt under omrøring til de er gjennomvarme.

Server kyllingen med salsaen og potet- og jordskokkrösti .

De beste oppskriftene med kylling

Her finner du enda flere oppskrifter med kylling

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og jordskokkrøsti

Potet- og jordskokkrøsti

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.

Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.

Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.

Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.

Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.

Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den. Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for
+
Ukens vin

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for

Den er både innsmigrende og karaktersterk som skapt for vinkos rundt bålet eller under varmelampen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste
Guide
Oppskrifter nypotet

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste

Nå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her