DAGENS RETT: Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Dagens rett Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

(Matprat/Synøve Dreyer)

Gi kyllingen litt ekstra motstand i dag

Fredagen er til for å kose seg, og med denne oppskriften på saftig kylling begynner du helgen på en perfekt måte.

Det er ikke godt å si hva som vil falle aller best i smak med denne retten, for både grønnsakene, røstien og kyllingen smaker aldeles herlig. Og best av alt: Det er fredag.

Du kan også ta en titt på våre andre oppskrifter med kylling 

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

 

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 
 
Salsa:
0.5 stk
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Brun kyllingfiletene raskt på hver side og stek dem ferdige i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter.

Kutt alle grønnsakene og olivenene i like store terninger - ca. ½ x ½ cm. Finhakk hvitløken. Dette kan med fordel gjøres i god tid.

Når kyllingfiletene er ferdig stekt så la dem hvile mens du gjør ferdig salsaen.

Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett grønnsakene. Fres grønnsakene raskt under omrøring til de er gjennomvarme.

Server kyllingen med salsaen og potet- og jordskokkrösti .

De beste oppskriftene med kylling

Her finner du enda flere oppskrifter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potet- og jordskokkrøsti

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.

Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.

Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.

Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.

Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.

Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den. Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.

Flere spenstige potetretter

Tips: Røsti er perfekt tilbehør til de fleste kjøttretter, men kan også serveres som en rett alene gjerne da med litt salat og spekeskinke.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen