Kyllingsalat i pitabrød

Apéritifs redaksjon vil i hele desember - helt frem til nyttår - gi deg tips til lettvinte, men velsmakende, oppskrifter som gir deg tid til overs for andre presserende oppgaver i julestria. Apéritif forsyner deg selvfølgelig også med tips til drikkefølge
Redaksjonen
07 Desember 2000 - 03:00

I dag, torsdag 7. desember, tar vi litt kylling igjen - det er jo så godt...og så enkelt... Velbekomme!

Kyllingsalat i pitabrød
4 porsjoner

1 løk
1 ss olje
4 kyllingfileter á 100 gr
1 krm malt karve
2½ dl cherrytomater, skåret i to
½ dl sorte oliven (uten sten)
4 pitabrød
1 salathode

Saus/dressing:
2½ dl yoghurt naturell
200 gr slangeagurk
2 ts presset sitronsaft

Begynn med sausen/dressingen;
-Agurken deles i to på langs, og kjernen fjernes. Fjern skallet med en rotkniv. Agurkkjøttet finhakkes. Bland agurkmassen med yoghurt og sitronsaft. Settes kaldt til det øvrige er klart.

Varm oljen i en panne. Fres løken til den er gylden. Ha i strimlet kyllingfilet og karve. Fres det hele til kjøttet er gjennomstekt, ca 10 min.. Ha i tomatene og skivede oliven. La dette bli gjennomvarmt, ca 2 min.

Skyll Salatbladene og  la vannet renne av. Anrett pitabrødene på tallerkner og fyll disse med salat og kylling. Fordel dressingen over og server straks.

Drikkeforslag:
Glass Mountain 1999, Seaview Wines Australia kr 89,50 (varenr 10056, basisutvalg). Vinen har gulgrønn farge og frukt med preg av tropiske elementer. Vinen ligger i grenseland mellom tørr og halvtørr. Drueblandingen består av Riesling, Colombard og Sauvignon Blanc.

Oppskrift, tekst og drikkeforslag: Mai Rødsten

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her