Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Kyllingspidd med mangoglaze

Mer smakfullt får du neppe kylling, og denne er perfekt for den store dagen som snart er over oss.
Redaksjonen
14 Kan 2007 - 01:00

Kyllingspidd er virkelig deilig, og en rett som hele familien verdsetter. Legg det på grillen eller stek den i panna og du har et fantastisk måltid.
 
Men dette er også en perfekt rett når du skal ha gjester og skal lage til koldtbord, for marinaden selve spydene kan du gjøre klare dagen før!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingspyd med mangoglaze

php3fuejn.jpg

Fremgangsmåte

Legg grillspydene i vann om de er av tre, mens du klargjør de andre ingrediensene:

Del kyllingfiletene i tre på langs. Tre dem på spydene.

Bland sammen alle ingrediensene til mangoglazen . Pensle over kyllingspydene.

Stek dem raskt på hver side i litt smør eller olje på middels varme og etterstek noen minutter i stekeovn ved 180 °C.

Tips:
Du kan godt klargjøre disse kyllingspydene dagen før. Da stekes de raskt i en panne, avkjøles og varmes opp i ovn/grill rett før servering.

Poteter:
Ha potetene i en kjele og hell kokende vann over potetene så det så vidt dekker. Dryss over havsalt.
 

Kok potetene møre uten lokk. Saltet vil da feste seg rundt potetene. 

Server kyllingspydene med poteter, urtedressingen, søt chilisaus, aioli og kremet fruktsalat.

Her finner du flere oppskrifter med kyllingspyd

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Mangoglaze mangomarinade

phppzsxxn.jpg

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med litt sitronsaft og salt og pepper. 

Tips:
Du kan godt bruke fryst mango som tines før bruk.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Slik lager du aioli

php8ktw9h.jpg

Fremgangsmåte

Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter.
 
Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta.
 
Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe.
 
Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere.
 
Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk.
 
Anretning:
Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.
 
 

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

Vurder oppskriften

Urtedressing

phpuxqywi.jpg

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og smak til.

Tips:
Du kan bruke en blanding av kjørvel, bladpersille, sitronmelisse og basilikum. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Kremet fruktsalat med vannmelon

phphhfhn6.jpg

Fremgangsmåte

Bland yoghurt, majones, fetaost og sitron til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Skrell og del pæren, agurken, eplet og vannmelonen i biter. Bland med dressingen. Smak eventuelt med mer sitron, salt og pepper. Sett kaldt til den skal serveres.

Pynt med frisk mynte, noen biter vannmelon og agurk og gjerne litt oppsmuldret fetaost.

Tips:
Denne salaten passer perfekt på et koldtbord eller til grillmaten. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

iStock-1085444140.jpg
+
Klubbkokken serverer: Coq au vin

Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass

Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her