Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Kyllingwok med ananas og sursøt saus
Antall porsjoner
3
Ingredienser
3
stk
1
båt
0.5
stk
200
g
ananasring i biter
0.5
stk
Sursøt saus
3
ss
1
dl
2.5
ss
1.5
ts
1
ss
1
ss
Fremgangsmåte
Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Smak til med eddik og sukker.
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig på sterk varme sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt. Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
Hell så mye saus du ønsker over kjøttet og grønnsakene og gi det et raskt oppkok.
Server med ris.
NB!
Når du woker er det viktig å ikke ha i for mange ingredienser ad gangen, da dette kan føre til at grønnsakene og kjøttet koker i stedet for å bli stekt. Ha litt og litt i pannen og sett til side så snart det er klart. Grønnsakene skal ha en god tyggemotstand - være litt crunchy.
Bland gjerne sausen på forhånd slik at den er klar før du setter i gang å woke, og benytt så mye saus du selv har lyst på. Det som blir til overs kan oppbevares tre - fem dager i kjøleskap.
Sendt inn av Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Foto: Espen Grønli
Drikke som passer til denne oppskriften
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn
her
.

Skriv
Dagens
og send til
2004
, og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du
Dagens stop
og sender til
2004
.