Lær å matche mat & vin med Beringer 8. mai

Hva er det som egentlig bestemmer hvilken vin du skal velge til maten? Uansett om du tror du har full kontroll på dette feltet eller ei vil du bli ganske forbløffet over hva du ikke bare blir fortalt men også selv får erfare på dette kurset. Her står tradisjonelle holdninger virkelig for fall, så bli med og smak du også!

Selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er riktig eller galt hva gjelder kombinasjon av mat og vin, kan vi garantere mange morsomme og spennende aha-opplevelser denne uken når Charles Humbert, European Fine Wine Director hos Beringer, kommer til Bergen, Trondheim og Oslo.

Hensikten med seminaret er nemlig å se nærmere på mat og vin i kombinasjon, og hvordan vin påvirkes av ulike smakselementer i maten.

Charles Humbert vil gi deg en innføring i huset Beringers filosofi og deres dedikerte innsats for å sette smaksbalanse mellom mat og vin i en forståelig sammenheng. Deretter skal vi smake fire av Beringers hvite- og røde viner, også vin som ikke er tilgjengelig i det norske markedet.

Etter foredrag og smaking begynner det virkelig spennende i programmet
Vi får servert fire nye viner samt prøver av matråvarer som disse vinene skal prøves mot. I tillegg enkelte smakstilsetninger som vil vise betydningen av disse når vin skal velges.

OBS! Det blir ikke servert mat under dette kurset - kun enkelte smaksprøver i forbindelse med programmet.

Les mer om arrangementet nedenfor (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Beringer"> her )

Bergen
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 6. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Augustin Hotel
C. Sundts gt. 22, 5004 Bergen

Trondheim
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 7. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Radisson SAS Royal Garden Hotel
Kjøpmannsgt. 73, 7010 Trondheim

Oslo
è Smakingen er nå avholdt
Tid: 8. mai 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Oslo Kongressenter - Folkets Hus
Youngsgate 11, 0181 Oslo

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Betalingsinformasjon finner du på de respektive arrangementsteders påmeldingsskjema (se lenker ovenfor).
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding aksepteres ikke som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Historien om Beringer
Brødrene Beringers vingård ble formelt etablert i 1876. I 1883 begynte Frederick å bygge "Rhinen-huset", en viktoriansk herregård med 17 rom som er et kjent landemerke i Napa Valley, utformet etter familiehjemmet ved elven Rhinen i Tyskland.

Beringers interesse for fin vin begynte i 1875 da Jacob og Frederick Beringer kjøpte 870 000 m² med fremragende land for vindyrking i Napa Valley. Denne vingården, i dag kjent som St. Helena Home Vineyard, er en fremragende kilde for Cabernet Sauvignon benyttet i Beringer Private Reserve.

Da forbudstiden ble innført i 1918, fikk Beringer lisens til å fortsette produksjon av altervin, og dette gjør Beringer til Napa Valleys eldste vingård med kontinuerlig produksjon.

Mens Beringer fortsatte å produsere et omfattende utvalg av forskjellige vinsorter i løpet av krigsårene og frem til 1960-tallet, ble i 1971 vinmaker-veteranen Myron Nightingale ansatt med tanke på å øke kvaliteten. I 1976 kom Ed Sbragia til Beringer som Myrons assistent. Ett år senere begynte Myron og Ed å lage en særskilt Napa Valley Cabernet Sauvignon med kraftig og fyldig preg. En begrenset mengde ble produsert og lansert som Beringers første Private Reserve Cabernet Sauvignon . I 1990 ble Beringers 1986 Private Reserve Cabernet Sauvignon tildelt 'Wine Spectator Wine of the Year'.

På slutten av 70-tallet begynte Ed å eksperimentere med å gjære Chardonnay i små, franske eikefat. Beringer var blant de første amerikanske vingårdene til å innføre denne teknikken som ble utviklet i Bourgogne og var blitt brukt i Europa i mange år. Eds eksperimentering og mange års utvikling av denne teknikken bar frukter i 1996, da Beringers 1994 Private Reserve Chardonnay ble tildelt 'Wine Spectator Wine of the Year'.

Beringers satsning på kvalitet inkluderer kontroll over mer enn 12 000 000 m² som består av de aller beste vingårdene i Napa Valley og andre fylker langs Californias nordkyst.

Vingårder
"Å eie våre egne vingårder gir oss full kontroll over druevekst prosessen, fra varieteter, planter og planting, til dyrkingspraksis og innhøsting. Vinskaperen, Ed Sbragia, og jeg observerer hele tiden vingårdene, smaker på druer og ser etter nye måter å øke den intense varietetssmaken vi ønsker fra vår vin."

Filosofien bar Beringers vinproduksjon
"Nøkkelen bak en hvilken som helst fin vin er å bruke druer av høy kvalitet. Våre druer er meget viktig. Alle våre vingårder har særegen jord, klima og terreng, noe som utgir seg som de ulike varietetene. Det usedvanlige preget til vår frukt bevares ved å bruke tradisjonelle vinproduksjonsteknikker. Dettekrever uforlignelig oppmerksomhet til detalj, noe vi mener er verdt strevet. Jeg er svært stolt over Beringer satsning på kvalitet."
Bob Steinhauer, vingårdssjef

Beringer på polet
Hvitvin

Rosévin

Rødvin

Foto: Beringer / Roger Kolbu

Kommende kurs

Til toppen