Oppskrifter på hjemmelaget saft

Ukokt saft av hagebær
Kaldrørt saft

Fremgangsmåte
Skyll og rens bærene.
Mos eller kutt bærene i skiver, og legg dem i en bolle.
Løs opp vinsyren i vannet, og hell det over bærene.
Dekk til bollen, og la den stå kaldt i 24 timer. Hell blandingen opp i en silduk, og la saften renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og tilsett sukkeret. Skum av, og tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvare butikker
Hell saften over på kokte flasker. Fyll flaskene helt opp. Kork flaskene. Oppbevares kaldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig å bruke konserveringsmiddel.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Rårørt saft

Fremgangsmåte
Rens og skyll bærene grundig.
Mos bærene i en skål. Rør i demerarasukker og sitronsyre.
Dekk til skålen og sett den i kjøleskapet i en uke.
Sil saften. Hell over på godt rengjorte flasker.
Sett på kork. Saften oppbevares i kjøleskap eller fryses.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig