Oppskrifter på hjemmelaget saft

Rabarbra gir lekker saft
Rabarbrasaft på én to, og ferdig

Fremgangsmåte
Vask rabarbraen og del opp i biter. Kok opp rabarbra og vann. La småkoke i 15-20 minutter til grøtkonsistens.
Sil av frukten gjennom et dørslag gjerne også kledd med et glasshåndkle og ta vare på saften.
Ha den tilbake i kjelen sammen med sukkeret. Rør til det er oppløst.
La småkoke i noen minutter. Avkjøl og hell i en flaske med kork. Oppbevar i kjøleskap.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Rabarbrasaft

Fremgangsmåte
Skyll rabarbraen. Kutt den i biter. Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke. Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.
La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.
Tips: Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær. En god match er 50/50 rabarbra og jordbær.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig