Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft
![Oppskrifter på hjemmelaget saft Rabarbra gir lekker saft](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2023/6/3/832cb5a5d30442d0a30b5c8d6bc8cca5/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-1400032442.jpg)
Foto: (Rimma_Bondarenko)
Rabarbrasaft på én to, og ferdig
![Rabarbrasaft på én to, og ferdig](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2018/6/7/53aa02909de4df787a0c872fe96614f6/jpg/aperitif/news_recipe_large/phpsml5om.jpg)
Fremgangsmåte
- Vask rabarbraen og del opp i biter. Kok opp rabarbra og vann. La småkoke i 15-20 minutter til grøtkonsistens.
- Sil av frukten gjennom et dørslag gjerne også kledd med et glasshåndkle og ta vare på saften.
- Ha den tilbake i kjelen sammen med sukkeret. Rør til det er oppløst.
- La småkoke i noen minutter.
- Avkjøl og hell i en flaske med kork.
- Oppbevar i kjøleskap.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Rabarbrasaft
![Rabarbrasaft](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2015/6/22/6d4d3af1242c3b18d005ec8aef5f0a0d/jpg/aperitif/news_recipe_large/original.jpg)
Fremgangsmåte
- Skyll rabarbraen. Kutt den i biter.
- Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke.
- Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter.
- Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.
- La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen.
- Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.
Tips: Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær. En god match er 50/50 rabarbra og jordbær.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå