Oppskrifter på hjemmelaget saft

Saft av blomster
Geitramssaft

Fremgangsmåte
Skyll blomstene og ha dem i en bolle med sukker og sitronsyre.
Hell kokende vann over og rør til sukkeret er oppløst. Dekk godt til og la stå kjølig i 4-5 dager.
Sil godt gjennom et rent klede. Press ut så mye av saften du kan med rene hender.
Hell på rengjorte flasker. Holder fint i et par uker i kjøleskap. Bør fryses hvis det skal holde lengre.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Syrinlimonade

Fremgangsmåte
Skyll blomstene og ha i en bolle. Kok opp vann og sukker og rør til oppløst. Tilsett sitronsaft, kok opp og hell over blomstene. Dekk med et håndkle og la stå på kjøkkenbenken ett døgn - eller mer.
Sil gjennom et ren kjøkkenhåndkle eller saftsil. Kok opp igjen og la koke 3 minutter for maks holdbarhet.
Hell på en rengjort flaske med kork. Oppbevar i kjøleskap.
Ved servering:
Vann ut i forholdet 1:3. Bruk gjerne vann med bobler.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Hylleblomstsaft

Fremgangsmåte
Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål.
Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene.
Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren.
Sett blandingen kjølig og godt tildekket i tre døgn.
Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell over på grundig rengjorte flasker.
Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.
Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.
Tips:
Du kan bruke samme oppskrift for syrinblomster eller solbærblader.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig