Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft
![Oppskrifter på hjemmelaget saft Saft av ville bær](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2023/6/3/832cb5a5d30442d0a30b5c8d6bc8cca5/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-1400032442.jpg)
Foto: (Rimma_Bondarenko)
Hyllebærsaft
![Hyllebærsaft](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2018/7/31/4bba560158ef2a4c2a8bfe5c715e817c/jpg/aperitif/news_recipe_large/phpex6nld.jpg)
Fremgangsmåte
Skyll bær og epler.
- Fjern de grove stilkene fra bærene, og del eplene i båter.
- Ha bær og eplebåter i en kasserolle, og hell på vannet. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk i 30 minutter.
- Hell over i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i en kasserolle.
- Tilsett 6 dl sukker per liter saft, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum godt av.
- Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk.
- Oppbevares kjølig.
Tips:
Mål opp saften og ikke bruk mer enn 6 dl sukker per liter saft.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Tindvedsaft
![Tindvedsaft](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2018/7/31/ca7210416d574967210ea9bd0af90622/jpg/aperitif/news_recipe_large/php9ghafp.jpg)
Fremgangsmåte
- Kok opp bær, vann, demerarasukker og vaniljesukker.
- La småkoke i ca. 10 minutter, rør om av og til. Skum godt av.
- Sil saften, og hell over på rene flasker.
- Oppbevar kjølig.
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Slik tar du vare på sommerens bær
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå