Oppskrifter på hjemmelaget saft

Saft av ville bær
Hyllebærsaft

Fremgangsmåte
Skyll bær og epler.
Fjern de grove stilkene fra bærene, og del eplene i båter. Ha bær og eplebåter i en kasserolle, og hell på vannet. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk i 30 minutter.
Hell over i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i en kasserolle.
Tilsett 6 dl sukker per liter saft, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum godt av.
Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Tips:
Mål opp saften og ikke bruk mer enn 6 dl sukker per liter saft.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Tindvedsaft

Fremgangsmåte
Kok opp bær, vann, demerarasukker og vaniljesukker.
La småkoke i ca. 10 minutter, rør om av og til. Skum godt av.
Sil saften, og hell over på rene flasker. Oppbevar kjølig.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig