Oppskrifter på hjemmelaget saft

Koking av saft
Koking av saft

Fremgangsmåte
Rens og skyll bærene og ha bærene i en vid kjele sammen med vannet. Kok langsomt opp på middels høy varme.
Ta gryten av varmen og legg på lokk, la bærene stå og trekke til de har skiftet farge. Du får mest uttrekk og klaresst saft dersom bærene ikke koker i stykker.
Hell bærblandingen i et helt rent silekledeog la saften renne av i minst 30 minutter. Mål opp saften og ha den tilbake i kjelen. Gi den et oppkok og tilsett sukker, kok opp igjen og skum godt av.
Hell den varme saften på helt rene, varme flasker. Fyll flaskene helt opp med saft og hell av litt før du setter korken på.
Bær med lite pektin (f.eks. bringebær, jordbær og blåbær) kokes med minste kvanta vann, mens pektinrike bær (tyttebær, rognebær, tranebær, rips, solbær og stikkelsbær) trenger største mengde vann.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Stikkelsbærsaft

Fremgangsmåte
Skyll stikkelsbærene. Ha dem i en kjele med vann og kok opp. La koke i 15-20 minutter mens du presser saften ut av bærene.
Sil gjennom et rent kjøkkenhåndkle. Klem godt ut. Ha saften tilbake i kjelen med sukker og kok opp. La trekke i 10 minutter mens du skummer av.
Hell mosen i et sileklede og la saften renne av. Tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.
Mens saften er varm fylles den på rengjorte flasker.
La avkjøles på kjøkkenbenken og sett kaldt.
Fyll saften på varme rene flasker.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig