Fenalår med asparges

Fenalår med asparges

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
  2. Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
  3. Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
  4. Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
  5. Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.

Tips: Kan serveres som en av flere tapasretter.

Tips: Fenalår et tradisjonell norsk mat. Kombinert med asparges i denne enkle retten er den en smaksbombe. Denne retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et koldtbord/tapasbord.

 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fenalår med gulrot- og potettortilla

Fenalår med gulrot- og potettortilla

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv gulrøttene grovt. Skrell og skjær potetene i tynne skiver.
  2. Skrell så løken og skjær den i tynne skiver.
  3. Ha 1 ss olje i en rektangulær ildfast form (minst 25x30 cm) og fordel først potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt og pepper over. Deretter gulrøtter. Gjenta til alt er fordelt.
  4. Klem alt sammen med baksiden av en skje eller liknende.
  5. Drypp 1-2 ss olje over og sett formen inn i ovnen ved 180 grader og forstek i 20 minutter.
  6. Pisk eggene og snøfrisk og hell over potet/gulrotblandingen.
  7. Sett inn i ovnen igjen og la stå i 15 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl. Dette kan du gjøre ferdig kvelden i forveien.
  8. Før servering skjæres tortillaen opp i porsjonsstykker.
  9. Sprøstek syltynne fenalårskiver i varm panne uten fett og legg til avkjøling på et kjøkkenpapir. Hvis skivene er tykke, lønner det seg å dampkoke dem i ca 30 sekunder og deretter legge til tørk på papir. Siden fårefett stivner raskt, må du lunke litt på skivene før servering. 
  10. Legg 1-2 skiver fenalår på hver tortillabit. Pynt med friske urter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her