JULEMAT: Lag en skikkelig Lucia-fest

Julemat Oppskrift lussekatt

Kakao eller gløgg hører med

Kakao med krem

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 dl
Topping

Fremgangsmåte

Oppskriften gir en stor kopp med kakao

Bland kakaopulver, sukker og melk i en kjele, og rør til det koker og er jevnt.

Server med en klatt vispet krem på toppen.

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Solbærgløgg

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 dl

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene utenom mandler og rosiner i en gryte og kok opp. Tilsett gjerne en liten skvett cognac, det gir en varmende og litt søtere gløgg. Men kan utelates om alkohol ikke er ønskelig.

Sett blandingen kaldt til neste dag. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk. 

Server gløggen varm, gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner.

Slik lager du hvit gløgg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen