Ukens kake

Jordbærgelato

Lag iskrem med jordbær som i Italia
Foto: (Dansukker.no)

Lag iskrem med jordbær som i Italia

Gelato er litt mer kremet og kompakt enn vanlig iskrem. Med jordbær blir den ekstra sommerlig og deilig.
29 Juni 2023 - 11:00

Gelato lages med melk og fløte, mens iskrem på våre breddegrader bruker for det meste bare fløte. Det er en veldig generell regel, men forklarer også hvorfor gelato føles litt lettere. Med frukt blir den enda lettere. Og du får lyst på mer. Lag derfor dobbel porsjon når du er i gang for den holder seg fint i fryseren. 

Jordbærgelato

Jordbærgelato

Fremgangsmåte

  1. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig. 
  2. Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle.
  3. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.
  4. Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.
  5. Fyll oppvaskkummen med isvann.
  6. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt.
  7. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.
  8. Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen.
  9. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.
  10. Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.
  11. Uten iskremmaskin: Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Her finner du mange oppskrifter med iskrem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her