Jordbærgelato
Foto: Dansukker.no

Jordbærgelato

Gelato er litt mer kremet og kompakt enn vanlig iskrem. Med jordbær blir den ekstra sommerlig.

Fremgangsmåte

  1. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig. 
  2. Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle.
  3. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.
  4. Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.
  5. Fyll oppvaskkummen med isvann.
  6. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt.
  7. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.
  8. Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen.
  9. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.
  10. Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.
  11. Uten iskremmaskin: Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Her finner du mange oppskrifter med iskrem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her