Drikke
Lagringsdyktig brunello

Lagringsdyktig brunello

Disse brunelloene vil gi glede i mange år framover. Dette er god vinvaluta.
Aase E. Jacobsen
06 November 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Casanova di Neris brunellostil er veldig fyldig og kompakt. Likevel har vinene den forventete innsmigrende parfymerte karakteren som bare brunello kan ha.

Les mer om brunello

Den sødmefulle fruktigheten og eksotiske karakteren som gjør at disse vinene smaker så utrolig godt til så vel vilt som rike lammeretter.

Mytisk årgang

Men også utrolig godt uten maten, når du har lyst å koste på deg en riktig god vinslurk eller flere.

Til alt overmål er denne brunelloen tilgjengelig i to årganger. Først og fremst den fantastiske Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2007 (53042)som er en veldig god representant for den myteomspunne 2007-årgangen.

Gunstig priset

Frukten er utrolig flott og fyldig og sødmen er veldig godt balansert av syrer og tanniner. En flott vin som overgår det aller meste fra brunello, i hvert fall når vi tar prisen i betraktning.

For fire hundrelapper får du like mye vin for pengene som du måtte betale mye mer for da spesialpolet hadde brunello som tema i oktober.

Les mer om denne lanseringen

Og 2008-årgangen, som ikke er like omtalt som den foregående, får hos Casanova di Neri ekstra mye oppmerksomhet.
Dette er nemlig 30 års jubileet for vingården, og da forundrer det meg ikke om de har puttet ekstra gode druer inn i blandingen. I hvert fall smaker det slik for Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2008 (9200)har så å si samme konsentrasjon som 2007-utgaven.

Tradisjonell tilnærming

2008 er ikke like kompakt, men litt mer saftig og elegant. Selv om den smaker fortreffelig i dag, har den absolutt godt av å ligge noen år. Den har dessuten en halv prosent lavere alkohol hvilket reflekterer årgangens utfordringer med både ujevn blomstring og hagl.

Casanova di Neri er tradisjonell i tilnærmingen med spontangjæring i store åpne tanker. Vinen pumpes ikke i noen faser av framstillingen siden alt arbeidet er lagt opp for å utnytte tyngdekraften.

Les mer om spontangjæret brunello

Modningen finner sted i mindre fat i hele 42 måneder. Den høye konsentrasjonen og rike frukten gjør at fatet likevel er veldig godt integrert.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her