Drikke
Lagringsdyktig brunello

Lagringsdyktig brunello

Disse brunelloene vil gi glede i mange år framover. Dette er god vinvaluta.
Aase E. Jacobsen
06 November 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Casanova di Neris brunellostil er veldig fyldig og kompakt. Likevel har vinene den forventete innsmigrende parfymerte karakteren som bare brunello kan ha.

Les mer om brunello

Den sødmefulle fruktigheten og eksotiske karakteren som gjør at disse vinene smaker så utrolig godt til så vel vilt som rike lammeretter.

Mytisk årgang

Men også utrolig godt uten maten, når du har lyst å koste på deg en riktig god vinslurk eller flere.

Til alt overmål er denne brunelloen tilgjengelig i to årganger. Først og fremst den fantastiske Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2007 (53042)som er en veldig god representant for den myteomspunne 2007-årgangen.

Gunstig priset

Frukten er utrolig flott og fyldig og sødmen er veldig godt balansert av syrer og tanniner. En flott vin som overgår det aller meste fra brunello, i hvert fall når vi tar prisen i betraktning.

For fire hundrelapper får du like mye vin for pengene som du måtte betale mye mer for da spesialpolet hadde brunello som tema i oktober.

Les mer om denne lanseringen

Og 2008-årgangen, som ikke er like omtalt som den foregående, får hos Casanova di Neri ekstra mye oppmerksomhet.
Dette er nemlig 30 års jubileet for vingården, og da forundrer det meg ikke om de har puttet ekstra gode druer inn i blandingen. I hvert fall smaker det slik for Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2008 (9200)har så å si samme konsentrasjon som 2007-utgaven.

Tradisjonell tilnærming

2008 er ikke like kompakt, men litt mer saftig og elegant. Selv om den smaker fortreffelig i dag, har den absolutt godt av å ligge noen år. Den har dessuten en halv prosent lavere alkohol hvilket reflekterer årgangens utfordringer med både ujevn blomstring og hagl.

Casanova di Neri er tradisjonell i tilnærmingen med spontangjæring i store åpne tanker. Vinen pumpes ikke i noen faser av framstillingen siden alt arbeidet er lagt opp for å utnytte tyngdekraften.

Les mer om spontangjæret brunello

Modningen finner sted i mindre fat i hele 42 måneder. Den høye konsentrasjonen og rike frukten gjør at fatet likevel er veldig godt integrert.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her