Nå kan du gratis få
godbiter i pollisten
som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. Jacobsen
Foto: Gunnar Mjaugedal
Casanova di Neris brunellostil er veldig fyldig og kompakt. Likevel har vinene den forventete innsmigrende parfymerte karakteren som bare brunello kan ha.
Den sødmefulle fruktigheten og eksotiske karakteren som gjør at disse vinene smaker så utrolig godt til så vel vilt som rike lammeretter.
Mytisk årgang
Men også utrolig godt uten maten, når du har lyst å koste på deg en riktig god vinslurk eller flere.
Til alt overmål er denne brunelloen tilgjengelig i to årganger. Først og fremst den fantastiske
Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2007 (53042)
som er en veldig god representant for den myteomspunne 2007-årgangen.
Gunstig priset
Frukten er utrolig flott og fyldig og sødmen er veldig godt balansert av syrer og tanniner. En flott vin som overgår det aller meste fra brunello, i hvert fall når vi tar prisen i betraktning.
For fire hundrelapper får du like mye vin for pengene som du måtte betale mye mer for da spesialpolet hadde brunello som tema i oktober.
Og 2008-årgangen, som ikke er like omtalt som den foregående, får hos Casanova di Neri ekstra mye oppmerksomhet.
Dette er nemlig 30 års jubileet for vingården, og da forundrer det meg ikke om de har puttet ekstra gode druer inn i blandingen. I hvert fall smaker det slik for
Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2008 (9200)
har så å si samme konsentrasjon som 2007-utgaven.
Tradisjonell tilnærming
2008 er ikke like kompakt, men litt mer saftig og elegant. Selv om den smaker fortreffelig i dag, har den absolutt godt av å ligge noen år. Den har dessuten en halv prosent lavere alkohol hvilket reflekterer årgangens utfordringer med både ujevn blomstring og hagl.
Casanova di Neri er tradisjonell i tilnærmingen med spontangjæring i store åpne tanker. Vinen pumpes ikke i noen faser av framstillingen siden alt arbeidet er lagt opp for å utnytte tyngdekraften.
Modningen finner sted i mindre fat i hele 42 måneder. Den høye konsentrasjonen og rike frukten gjør at fatet likevel er veldig godt integrert.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste
eller
søke
deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag
, altså
én dag før alle andre
kan lese om det, får du som abonnerer på
godbiter i pollisten
en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt
gratis
.
Les mer her
(klikk) og bli abonnent.
Credo og Heidi Bjerkan og Fagn med Jonas Andre Nåvik ved grytene fikk hver sin Michelin-stjerne i 2019-utgaven av Michelin Nordic. Det har definitivt satt Trondheim på matkartet.Les hele saken