Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter påsken fullt ut.
Se flere deilige lammeretter her
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Lammeskank med kantareller
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
4
stk
1
ts
koriander, malt
1
ts
1
ts
oregano, tørket
1
ss
rosmarin, hakket frisk
1
stk
4
ss
3
stk
5
stk
0.5
stk
2
stk
1
stk
1
l
stk
Mandelpotetmos:
400
g
1.5
dl
50
g
1
ss
1
ss
1
ss
1
ts
1
ts
Fremgangsmåte
Start med å smøre skankene inn med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time.
Varm oljen i en jerngryte. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er møre nok til å moses, slås vannet av.
Tilsett fløten. Mos det hele og rør det til en jevn masse sammen med kjørvel, timian og persille
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige, og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
Stek kantarellene/soppen ved siden av i litt godt smør.
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
Pynt med frisk rosmarin.
Tips: Om du bruker tørket kantarell ellr annen sopp, må den bløtes før bruk. Ikke kast bløtevannet for det gir ekstra smak til kraften i gryta.
Sendt inn av Apéritif
Foto: Ericka Schiffman
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Ch. Musar 2010
Libanon
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Musar Jeune 2014
Libanon
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Ch. Roland la Garde Tradition 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Testutvalget -
90 Poeng
Nøgne Ø Norwegian Farmhouse Tripel 2017
Norge
Volum: 0.500 Pris: 80,30 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Birrifico Lambrate Collaboration Aces High Pacific Rye IPA
Italia
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Bøgedal Rug 570
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Dom. Padie Petit Taureau 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 245,60 Partiutvalget -
Casarena Estate Malbec 2016
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 190,00 Bestillingsutvalget -
Azelia Barolo Bricco Fiasco
Italia
Volum: 0.750 Pris: 795,00 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Sottimano Barbaresco Currá 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 689,00 Bestillingsutvalget