Lekker barolo til pen pris

Lekker barolo til pen pris

Selv om vinmakeren er Piemontes søteste, er vinen hun lager ikke bare feminin.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men kombinasjonen av La Morras sandholdige jord og nebbiolo gir en helt annen mykhet enn i andre deler av Barolo. Den bringer også fram mye av druens parfymerte eksotiske potensial. Den purunge vinmakeren Giulia Negri har dessuten sørget for en vin med svært god munnfølelse, god sødme og flott friskhet.

Garasjevin

Giulia Negri Barolo La Tartufaia 2008 (3102) er en lekker barolo med et godt lagringspotensial. 2008-årgangens friske syre og druematerialets konsentrasjon sikrer en pen utvikling i minst åtte år.

Les mer om kvinner i Barolo

At en så ung vinmaker - hun er nå 22, men startet da hun var 18 - har sin egen vinkjeller, er ikke helt vanlig. For det første hadde ikke Giulia lyst til å fortsette i samme sporet som familien hadde gjort i 150 år før henne på Serradenari. Hun var fascinert av garasjevinkonseptet, altså det å lage vin i svært små kvanta. Nå har aldri Serradenari vært noen stor vingård, med bare drøyt 13 hektar vinmarker og en produksjon på 30.000. Men Giulia ville jobbe enda mer konsentrert.

Også trøfler

Hun fikk en av familiens parseller til sin disposisjon, La Tartufaia, som er Serradenaris høyestliggende, og nærmest «trøffelskogen» deres. Derav navnet. Skogen på 8 hektar består av eldgamle trær av den spesielle eikesorten som trøflene trives best sammen med.

Vinen lager hun i sin egen avdeling av familiens vinkjeller. Her er hygiene førsteregel. Hun modner sin barolo i 30 måneder i en miks av barrique, større franske fat (tonneaux) og de tradisjonelle botte.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Giulia Negri Barolo La Tartufaia 2008

Produsent:
Giulia Negri
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
284,90 kr
Varenummer:
3102
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen