Lekkert vårlig av nebbiolodruen

Lekkert vårlig av nebbiolodruen

Gattinara er barolo for den lyse årstiden. Prøv denne lekre trioen.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men vinene herfra har mer enn nok kraft til å nytes sammen med så vel kraftige og mer vinterlige retter som på de kaldeste dagene.

Mer av alt

Det som gjør gattinaravinene så velegnet når temperaturene øker, er det lavere alkoholinnholdet og de mykere tanninene. Friskheten deler vinene fra Gattinara med de andre områdene som satser på nebbiolo, som Barolo, Barbaresco og Langhe.

Dette er det som er spesielt med Gattinara

Travaglini er en solid leverandør av viner herfra. Tre Vigne Gattinara 2008 (80098) er deres toppvin, og den lages av utvalgte druer fra tre forskjellige vinmarker. Derfor har den mer av alt enn husets «vanlige» gattinara, Travaglini Gattinara 2008 (47664) .

Klassisk nebbioloårgang

Begge finnes nå i 2008-årgangen som ikke er den varmeste i området, men som sikret viner med bra modning og ikke minst gode syrer og god konsentrasjon. Det kjølige og våte været under blomstringen sørget for lavere avlinger, men druene som utviklet seg på rankene fikk nok varme utover sensommeren og høsten.

Se vurderingen av de andre gattinaraene på polet

Spesielt bærer Tre Vigne preg av å ha fått tilstrekkelig med sol for den har mye av det eksotiske, varm og krydrete preget som gjør topp gattinara til noe helt spesielt.

Rosa og rød kjendisvin

I anledning sommeren og for å glede det norske markedet som de åpenbart er veldig glade i, har Travaglini gjort noe for dem helt nytt. Nemlig å lage en rosévin.

Til å lage OMA Rosato 2013 (14580) slik at den passer til norske ganer, har Travaglini fått hjelp av kjendiskokken Ole Martin Alfsen som dermed har gitt navn til vinen. Ikke uventet er dette en matrosé med god aromarikdom, inkludert nebbiolodruens blomsteraktige karakter, fin friskhet og god munnfølelse.

Den føyer seg til hans rødvin, Oma Barbera d'Alba 2012 (8787) , som er et upretensiøst, men solid bidrag i sitt prissjikt. Akkurat som mannen bak.

Produsentfoto: Gjivovich Maurizio
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 

Travaglini Gattinara Tre Vigne 2014

Produsent:
Giancarlo Travaglini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
429,90 kr
Varenummer:
8009801
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Travaglini Gattinara 2017

Produsent:
Travaglini
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
4766401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

OMA Rosato 2016

Produsent:
Giancarlo Travaglini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Pris:
149,80 kr
Varenummer:
1458001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Oma Barbera d'Alba 2019

Produsent:
Giovanni Rosso
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
174,50 kr
Varenummer:
878701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen