Frikasse er en veldig tradisjonell rett som gir assosiasjoner til Schønberg Erken, Ingrid Espelid og gammeldags kafeteriameny. Eller kanskje har du aldri smakt denne retten før?
Da er det i så fall på tide. Ikke det at frikasse er en veldig intens eller sterk smaksopplevelse, men derimot av den veldig harmoniske og milde typen. En lys og lett saus, bare krydret med salt, papper og muskatnøtt, over kylling (eller høns) og med kokte grønnsaker og poteter til. En kombinasjon som passer godt i det støyende landskapet av smaker og inntrykk vi oppholder oss i dag.
Så prøv en ekte 60-tallskveld rundt frikassegryta - helst uten støy fra mobil, nettbrett, pc eller tv i bakgrunnen. Du vil garantert like det.
Prøv en av våre andre oppskrifter på frikasse
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lettvint frikassé av kylling
Fremgangsmåte
Rens grønnsakene. Skjær gulrøtter og purre i skrå skiver, selleri i små terninger og løk i tynne kløfter.
Kok opp vann med buljongterning og legg i grønnsaker og de hele kyllingfiletene. Legg blomkålbuketter og sukkererter oppå. La småkoke til alt er akkurat gjennomkokt.
Smelt smør til sausen i en kjele, ha i hvetemel og spe litt etter litt med silt kraft fra grønnsaker og kyllingfilet.
Rør godt og gi sausen et oppkok mellom hver gang du sper. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
77 POENG