Kake
Lettvint ostekake med lime

Lettvint ostekake med lime

Denne friske kaken med smak av lime «stekes» i kjøleskapet. Oppskriften er svært lettlaget.
26 September 2013 - 07:10

Har du ikke prøvd å lage kaker med lime, er det på tide. Lime gir nemlig en veldig frisk, syrlig og litt «spiss» smak til baksten. Kombinert med fløten i denne kakeoppskriften gir det en optimal smaksopplevelse.

Det er ikke så mye som kan gå galt i denne oppskriften. Det du uansett skal passe på, er at du ikke overpisker kremfløten. I slike oppskrifter som dette er det bedre at kremfløten er pisket til myk masse enn at den grenser til fast, enn si kornete krem.

Ellers kan det være greit å vite at ved å bruke gelatinplater får man vasket bort flere avfallsstoffer enn ved å bruke pulvergelatin. Mange konditorer anbefaler derfor gelatinplater.

Denne oppskriften er til en form som måler 22-24 cm.

TIPS 1:  Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.  Se flere kokketips

Ostekake med lime

Ostekake med lime

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smøret ved svak varme. Knus kjeksen i en foodprosessor og ha smulene i smøret. Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen av formen og trykk deigen ned i formen. Sett den i kjøleskapet i 1 time.
 
Fyll:
Bløtlegg gelatinen.
 

Rør sammen ferskost og sukker. Bland inn eggene ett og ett og tilsett limeskall.

Trykk vannet ut av gelatinplatene og ha limesaften i en kjele. Løs opp gelatinplatene ved svak varme.

Tilsett gelatinen i ostemassen under omrøring. Sett massen kaldt i 30 minutter.

Stivpisk fløten og bland den i ostemassen. Fordel dette på kaken og sett den i kjøleskapet ytterligere 2-3 timer.

Ta kaken ut av formen og pynt med lime og sitronmelisse.

TIPS 1: Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.
 
TIPS 2: Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her