Lettvint ostekake med lime

Lettvint ostekake med lime

Denne friske kaken med smak av lime «stekes» i kjøleskapet. Oppskriften er svært lettlaget.

Har du ikke prøvd å lage kaker med lime, er det på tide. Lime gir nemlig en veldig frisk, syrlig og litt «spiss» smak til baksten. Kombinert med fløten i denne kakeoppskriften gir det en optimal smaksopplevelse.

Det er ikke så mye som kan gå galt i denne oppskriften. Det du uansett skal passe på, er at du ikke overpisker kremfløten. I slike oppskrifter som dette er det bedre at kremfløten er pisket til myk masse enn at den grenser til fast, enn si kornete krem.

Ellers kan det være greit å vite at ved å bruke gelatinplater får man vasket bort flere avfallsstoffer enn ved å bruke pulvergelatin. Mange konditorer anbefaler derfor gelatinplater.

Denne oppskriften er til en form som måler 22-24 cm.

TIPS 1:  Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.  Se flere kokketips

Ostekake med lime

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn
Fyll
150 g
2 stk

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smøret ved svak varme. Knus kjeksen i en foodprosessor og ha smulene i smøret. Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen av formen og trykk deigen ned i formen. Sett den i kjøleskapet i 1 time.
 
Fyll:
Bløtlegg gelatinen.
 

Rør sammen ferskost og sukker. Bland inn eggene ett og ett og tilsett limeskall.

Trykk vannet ut av gelatinplatene og ha limesaften i en kjele. Løs opp gelatinplatene ved svak varme.

Tilsett gelatinen i ostemassen under omrøring. Sett massen kaldt i 30 minutter.

Stivpisk fløten og bland den i ostemassen. Fordel dette på kaken og sett den i kjøleskapet ytterligere 2-3 timer.

Ta kaken ut av formen og pynt med lime og sitronmelisse.

TIPS 1: Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.
 
TIPS 2: Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen