Få Ukens drink som nyhetsbrev
Denne uken har vi hentet fram noen klassikere fra arkivet. Det er to øldrinker signert Kjell Johnsen fra den tiden ha jobbet på Aku-Aku på Grünerløkka. Han er fortsatt på løkka, men har hendene fulle med å brygge øl på Grünerløkka Brygghus som tilhører samme «konsern».
Det er lov å eksperimentere
Om du velger den ene eller andre drinken, avhenger av hvilken smak du foretrekker på hovedingrediensen, akevitt eller bourbon. Og om du liker en lysere eller mørkere ølsmak.
Se alle våre andre drinkoppskrifter med øl
Begge drinkene er lette å få til i hjemmebaren, og det er fullt mulig å eksperimentere med andre typer øl. Bare ikke bruk for kraftige og maltpregete typer, da de kan overkjøre resten av smakene i drinken.
Foto: Julie H. Amundsen
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt
ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender
.
Her finner du Apéritifs Bartender
med mange flotte drinkoppskrifter.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
1
stk
dæsj Peychaud’s Bitter
Nøgne Ø (Breakfast Brown ale) eller annen god brown ale
Fyll en shaker med is, tilsett bourbon, sitronsaft, sirup og bittere. Rist godt. Sil over i et høyt ølglass gjerne med et par store isbiter oppi og topp med øl.
Tips:
For ekstra effekt, legg en appelsinspiral på innsiden av glasset før du heller opp.
Tips:
Hvis du ikke har Peychaud's Bitter, kan du doble dosen med Angostura. Men ikke mer, for Angostura er kraftigere.
Sendt inn av
Kjell Johnsen
Foto: Julie H. Amundsen
Fyll en shaker med is og tilsett akevitt, sitronsaft, sirup og puré. Rist godt og sil over i et høyt glass. Topp med øl.
Tips:
Et klassisk hveteøl smaker også veldig godt.
Sitrongressirup:
2,5 dl sukker
2,5 dl vann
2 sitrongresstilker, skrelt og delt i biter
Kok opp vann og sukker. La trekke i 10 minutter til sukkeret er oppløst.
Ta av platen og avkjøl. Fyll et Norgesglass med sitrongressbitene. Hell sukkerlaken over. Dekk til å la stå i minst et døgn. Sirupen holder seg i minst en uke.
Sendt inn av
Kjell Johnsen
Foto: Julie H. Amundsen