Luftig og frisk rabarbramousse

Luftig og frisk rabarbramousse

Server denne lekre rabarbradesserten i dag. Her har du den lettlagete oppskriften.

Rabarbra er noe av det tidligste som høstes fra hagen og det er alltid stor stas når de første stilkene plukkes. Skåler med sukker hentes frem av ivrige småbarn og de syrlige stengene dyppes iherdig i sukkeret.

De tynne er best

Mange mener at rabarbra må høstes før St. Hans. Dette stemmer for så vidt, men du kan fint spise rabarbra i juli og august. De unge, tynne stilkene av planten har lavest innhold av oxalsyre og høyest innhold av eplesyre.

Flere gode oppskrifter med rabarbra

Det er dette som gir den beste smaken, derfor er det lurt å høste rabarbraen før St. Hans. Men har du glemt å høste den utpå sommeren, skal du vite at fløte og melk nøytraliserer det meste av oxalsyren.

Friske og sprø

Rabarbraen kan derfor fint brukes til mat hele sommeren om den kombineres med dette.

Flere gode desserter

Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens. Husk å rense rabarbraen før bruk. Kutt av topp og bunn. Vask godt med vann og kutt stilkene opp i biter. Rabarbra skal bare koke noen få minutter for å beholde farge og smak.

TIPS 1:  Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i. Se flere kokketips

TIPS 2:  Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen. Se flere kokketips

Rabarbramousse - fromasj

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Rabarbramousse/fromasje
2 stk
0.75 dl
0.5 dl
Rabarbrakompott
0.5 dl

Fremgangsmåte

Rabarbrakompott
Kok opp rabarbra, vann, saften fra en sitron og 0,5 dl sukker. La dette småkoke i noen minutter. Ta det av platen og hell kompotten i en skål og avkjøl dette.
 
Rabarbramousse/fromasje
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp ½ dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet. Pisk opp egg og 0,75 dl sukker til eggedosis. Pisk opp kremfløten til myk krem og vend dette inn i eggedosisen.
 

Hell gelatinen i forsiktig og rør dette inn. Ha til slutt i rabarbrakompotten.

Fordel moussen i en stor skål eller glass. Sett en tynn stilk i glasset før du heller oppi moussen/fromasjen.

Sett kaldt i noen timer før servering. Pynt med sitronmelisse.

TIPS 1
Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i.
 

TIPS 2 Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen.

Se alt det gode du kan lage med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Ulla Westbø/H2W

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen