Dagens rett
Pasta trenger bare gode grønnsaker for å smake virkelig godt
Foto: (AnnaPustynnikova)

Pasta trenger bare gode grønnsaker for å smake virkelig godt

Hva med et aldri så lite grønt måltid midt i uka. Pasta og grønnsaker spiller svært godt på lag. Med en deilig kremet saus til er det ingen som savner kjøtt eller fisk.
12 Oktober 2023 - 00:00

For fortsatt er (de norske) grønnsakene på topp. Og sammen med pasta rimelige alternativer om middagsbudsjettet er stramt. Det er utrolig hva man får ut av lite, så lenge råvarene er gode. 

Lun pastasalat med grønnsaker

Lun pastasalat med grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen som angitt på pakken. 
  2. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet. 
  3. Del brokkoli i små buketter og kok i fosskokende vann med litt salt ca.1 min.
  4. Gjenta for sukkererter og grønne bønner. 
  5. Kremet saus: Bland alle ingrediensene og tilsett kokevann fra pastaen mens du pisker godt. 
  6. Legg salaten over på et fat. Drypp over sausen.
  7. Dryss over finhakket gressløk og rosepepper.

Lyst på en annen pastasalat så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert
+

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert

Når all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert
+

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert

Når all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En viltpanne er på bordet i løpet av en halvtime med en pakke reinskav
Dagens rett

En viltpanne er på bordet i løpet av en halvtime med en pakke reinskav

Høstens mørke og kalde kvelder gjør at vi finner frem det beste fra årstiden og serverer vilt som dagens rett. Med reinskav er det hurtigmat av ypperste kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her