Miks verdens beste cocktail til nyttårsaften

Den beste cocktailen i verden kommer fra shakeren til den 25 år gamle portugisiske bartenderen Ricardo Serrao Severin. Hans kreasjon Blue Temptation vant førstepremien ved The International Cocktail Competition i Lisboa nylig.Apéritif gir deg oppskriften.
Redaksjonen
25 November 1998 - 20:17

The International Cocktail Competition er en del av årsmøtet til the International Bartenders Association (IBA), som nå ble holdt for 47. året på rad. Konkurransen blir høyt respektert av bartendere fra 39 land hvis nasjonale foreninger er tilsluttet IBA. Hver enkelt av disse nasjonene sender hvert år en bartender for å representere nasjonen på den internasjonale konkurransen. Cocktailene blir bedømt av juryen ut fra tre kriterier: smak, lukt og farge. En separat jury gir også poeng for fremførelse. I år ga begge juryene førstepremien til Blue Temptation.
 
Det er stadig flere unge bartendere som deltar. Antallet kvinnelige deltakere øker også. I en alder av 25 år var den portugisiske vinneren en av de yngste deltakerne. Andre- og tredjeplassen gikk begge til kvinnelige deltakere fra Luxembourg og Slovakia.
 
Flere og flere bartendere lager et spektakulært show ut av det å mikse cocktails. De sjonglerer flasker, glass og isbiter og setter også sitt personlige preg på det hele. Det ble derfor vedtatt på dette årsmøtet at det fra neste år også skal holdes en Freestyle Bartending Competition i tillegg til den allerede eksisterende cocktail konkurransen.
Vinneren: Blue Temptation

 
Blue Temptation
2,5cl Bols Blue
2,0cl Pisang Ambon
1,0cl Bols Crème de Bananes
0,5cl Absolut Vodka
1,0cl frisk fløte
Pynt: appelsinskall, friske bær, mint
 
2. premien: Spirit of Lisboa
2,0cl Beefeater Dry Gin
1,0cl Cointreau
2,0cl Bols Apricot Brandy
1,0cl Vermouth Bianco
1,0cl frisk pærejuice
Pynt: frisk frukt
 
3. premien: Catscream
1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlua
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos
 
Flere drinker se Apéritifs bartender
 
12.12.98
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her