Norskbrygget spesialøl

Når du skal ha et øl til sommermaten, er det liten hjelp å finne i sommerølene. Det finnes imidlertid et rikt utvalg av gode helårsøl som passer like godt til så vel grillmaten som til innholdet i piknikkurven.
Redaksjonen
31 Mai 2007 - 10:11

Norskbrygget spesialøl

 (94p)
Gourmet Pale Ale
Aass Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllenbrun med rødskjær. Veldig rik duft med lagrete epler, innslag av røyk, kjøtt, malt, humle, nøtter og sjokolade.
Smak: Rikt saftig anslag, følger duften, veldig smaksrik, flott bitterhet, sitter veldig lenge.
Mat: Rike kjøttretter, særlig fra grillen.
Vurdering: Et fantastisk godt øl. 94 p

÷ (92p)
Bavarian Weizen
Haandbryggeriet
5,5%
Varenummer 44585 - Tilleggsutvalget
50 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllenbrun. Krydret rik duft med fine frukttoner i retning bringebær, malt, lær og røyk.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, meget god bitterhet og flott syre, lang ettersmak.
Mat: Grillet lam.
Vurdering: Et flott og rikt øl. 92 p

÷ (92p)
Pale Ale
Haandbryggeriet
4,5%
50 cl flaske
Farge og duft: Gyllenbrun. Krydret urte- og dropspreget duft som også har en del tropiske toner samt bivoks.
Smak: Rikt anslag, flott fylde, veldig godt mykt skum, markant bitterhet som balanseres veldig godt av fruktsødmen, sitter meget lenge.
Mat: Ekstra gode kjøttstykker fra grillen.
Vurdering: Et veldig godt øl som må få følge av mat. 92 p

÷ (91p)
Ardenne Blond
Haandbryggeriet
7,5%
Varenummer 44029 - Tilleggsutvalget
Farge og duft: Gyllen, uklar. Rik søtlig duft med tropisk frukt, sitrus, epler, drops, krydder, korn og nøtter.
Smak: Sødmefylt anslag, flott syre, en del bitterhet mot slutten, lang syrlig ettersmak.
Mat: Rike retter med lyst kjøtt eller sjømat, gjerne røykt.
Vurdering: Et veldig mektig øl som bør nytes etter at sola har gått ned. 91 p

÷ (90p)
Atna Mopedøl
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys strågul, uklar. Frisk duft av blomster, malt, humle kaffe og krydder.
Smak: Friskt rent anslag, deilig fruktsødme i midten som støttes opp av god syre, godt skum og flott bitterhet som sitter uendelig lenge.
Mat: Spekemat, feit fisk som røykelaks eller makrell.
Vurdering: Et usedvanlig velkomponert lyst øl. 90 p

÷ (90p)
Wit
Nøgne Ø
4,5 %
50 cl flaske
Farge og duft: Uklar gullgul. Rik blomsterduft med fine brøddeig og sitrustoner.
Smak: Følger duften, stor og rik med flott skum, nydelig syrlighet og flott bitterhet, sitter lenge.
Mat: Saftig kylling eller lam, også blåskjell med en del fløte i sausen.
Vurdering: Et topp øl for den viderekomne hveteølelsker. 90 p

+ (88p)
Gourmet Lys Hvete
Aass Bryggeri
4,5 %  33 cl flaske
Farge og duft: Gyllengul. Veldig god og rik duft med blomster, moden frukt, humle og noe malt.
Smak: Veldig godt anslag, følger duften, stor saftighet, flotte fruktsyrer, balansert bitterhet, lang rik og elegant finish med en del moden frukt og humlepreg.
Mat: Allround lyst kjøtt, røykt eller grillet fisk.
Vurdering: Et flott matøl. 88 p

+ (87p)
Atna Engelsk lys ale
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllenrød. Fin duft med gode malttoner, kaffe og modne syltete epler.
Smak: Fruktig anslag, flott skum, god fylde og rikdom, lett sødme som balanseres av god friskhet, sitter lenge.
Mat: Lyst kjøtt, både kylling og svin.
Vurdering: Et veldig innbydende øl. 87 p

+ (87p)
Hansa Premium
Hansa-Borg Bryggerier
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllen. Flott fyldig duft med modne frukttoner, sitrus og humle.
Smak: Friskt anslag, lett sødme, balansert bitterhet og syre, sitter en god stund.
Mat: Tørsteslukker, asiatisk mat, reker.
Vurdering: Veldig lett å like og drikke. 87 p

 (85p)
Ringnes Weiss
Ringnes
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Uklar strågul. Frisk duft med mye frukt, særlig sitrus, blomster, julekrydder/nellik, brøddeig og korn.
Smak: Leskende anslag, fint skum, noe bitterhet, snill finish.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et ganske snilt hveteøl for nybegynnere. 85 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her