Norskbrygget spesialøl

Når du skal ha et øl til sommermaten, er det liten hjelp å finne i sommerølene. Det finnes imidlertid et rikt utvalg av gode helårsøl som passer like godt til så vel grillmaten som til innholdet i piknikkurven.
Redaksjonen
31 Mai 2007 - 10:11

Norskbrygget spesialøl

 (94p)
Gourmet Pale Ale
Aass Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllenbrun med rødskjær. Veldig rik duft med lagrete epler, innslag av røyk, kjøtt, malt, humle, nøtter og sjokolade.
Smak: Rikt saftig anslag, følger duften, veldig smaksrik, flott bitterhet, sitter veldig lenge.
Mat: Rike kjøttretter, særlig fra grillen.
Vurdering: Et fantastisk godt øl. 94 p

÷ (92p)
Bavarian Weizen
Haandbryggeriet
5,5%
Varenummer 44585 - Tilleggsutvalget
50 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllenbrun. Krydret rik duft med fine frukttoner i retning bringebær, malt, lær og røyk.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, meget god bitterhet og flott syre, lang ettersmak.
Mat: Grillet lam.
Vurdering: Et flott og rikt øl. 92 p

÷ (92p)
Pale Ale
Haandbryggeriet
4,5%
50 cl flaske
Farge og duft: Gyllenbrun. Krydret urte- og dropspreget duft som også har en del tropiske toner samt bivoks.
Smak: Rikt anslag, flott fylde, veldig godt mykt skum, markant bitterhet som balanseres veldig godt av fruktsødmen, sitter meget lenge.
Mat: Ekstra gode kjøttstykker fra grillen.
Vurdering: Et veldig godt øl som må få følge av mat. 92 p

÷ (91p)
Ardenne Blond
Haandbryggeriet
7,5%
Varenummer 44029 - Tilleggsutvalget
Farge og duft: Gyllen, uklar. Rik søtlig duft med tropisk frukt, sitrus, epler, drops, krydder, korn og nøtter.
Smak: Sødmefylt anslag, flott syre, en del bitterhet mot slutten, lang syrlig ettersmak.
Mat: Rike retter med lyst kjøtt eller sjømat, gjerne røykt.
Vurdering: Et veldig mektig øl som bør nytes etter at sola har gått ned. 91 p

÷ (90p)
Atna Mopedøl
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys strågul, uklar. Frisk duft av blomster, malt, humle kaffe og krydder.
Smak: Friskt rent anslag, deilig fruktsødme i midten som støttes opp av god syre, godt skum og flott bitterhet som sitter uendelig lenge.
Mat: Spekemat, feit fisk som røykelaks eller makrell.
Vurdering: Et usedvanlig velkomponert lyst øl. 90 p

÷ (90p)
Wit
Nøgne Ø
4,5 %
50 cl flaske
Farge og duft: Uklar gullgul. Rik blomsterduft med fine brøddeig og sitrustoner.
Smak: Følger duften, stor og rik med flott skum, nydelig syrlighet og flott bitterhet, sitter lenge.
Mat: Saftig kylling eller lam, også blåskjell med en del fløte i sausen.
Vurdering: Et topp øl for den viderekomne hveteølelsker. 90 p

+ (88p)
Gourmet Lys Hvete
Aass Bryggeri
4,5 %  33 cl flaske
Farge og duft: Gyllengul. Veldig god og rik duft med blomster, moden frukt, humle og noe malt.
Smak: Veldig godt anslag, følger duften, stor saftighet, flotte fruktsyrer, balansert bitterhet, lang rik og elegant finish med en del moden frukt og humlepreg.
Mat: Allround lyst kjøtt, røykt eller grillet fisk.
Vurdering: Et flott matøl. 88 p

+ (87p)
Atna Engelsk lys ale
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllenrød. Fin duft med gode malttoner, kaffe og modne syltete epler.
Smak: Fruktig anslag, flott skum, god fylde og rikdom, lett sødme som balanseres av god friskhet, sitter lenge.
Mat: Lyst kjøtt, både kylling og svin.
Vurdering: Et veldig innbydende øl. 87 p

+ (87p)
Hansa Premium
Hansa-Borg Bryggerier
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Gyllen. Flott fyldig duft med modne frukttoner, sitrus og humle.
Smak: Friskt anslag, lett sødme, balansert bitterhet og syre, sitter en god stund.
Mat: Tørsteslukker, asiatisk mat, reker.
Vurdering: Veldig lett å like og drikke. 87 p

 (85p)
Ringnes Weiss
Ringnes
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Uklar strågul. Frisk duft med mye frukt, særlig sitrus, blomster, julekrydder/nellik, brøddeig og korn.
Smak: Leskende anslag, fint skum, noe bitterhet, snill finish.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et ganske snilt hveteøl for nybegynnere. 85 p
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her