Test av norsk sommmerøl og lyst øl

Det er imildertid langt mellom matølene, særlig så lenge det står noe med sommer eller ferie på etiketten. Disse ølene passer aller best som tørsteslukkere.

Først når vi kommer til de norskbryggete spesialølene finner vi gode partnere til sommerens matgleder. Og der i gården er det mye å hente.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali og Christian Udjus, Bibendum.

Testen, som ble gjennomført 30. mai 2007, omfatter 39 norskproduserte øl.

Smakingen ble foretatt blindt. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Remi Madsen  Torstein Østenstad  Christian Udjus Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Poengskalaen er femdelt:

Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen