Dagens rett

Potetkake med bacon, brokkoli og mozzarella

Når du har lyst på pizza, men ikke har deig, er dette løsningen

Når du har lyst på pizza, men ikke har deig, er dette løsningen

Vi kan love at den faller i smak, og om det blir rester, smaker de like godt i morgen.
19 Mai 2021 - 23:00

Denne oppskriften har vi fått av Hege Edvardsen Sagstuen som nylig har gitt ut kokeboken Heges historier om mat - en samling av oppskrifter fra hennes tid i Provence. Den sørfranske påvirkningen er naturlig nok stor, og det passer godt for den tiden vi går inn i hvor middelhavsråvarer som urter og grønnsaker lar seg dyrke også her. 

Men i denne potetkaken kan du fint bruke fjorårets norske poteter. De gir bedre fasthet til retten enn "kyprospotetene" som dominerer i hyllene akkurat nå. 

Potetkake med bacon, brokkoli og mozzarella

Potetkake med bacon,  brokkoli og mozzarella

Fremgangsmåte

  1. Skjær skrelte poteter i tynne skiver. Stek dem møre i olivenolje og krydre med salt og pepper.
    Finhakk rødløk og hvitløk. Stek det lett og tilsett så skivede champignon og hakket soltørket tomat.
  2. Brun bacon i terninger. 
  3. Del brokkoli i små buketter. Kok dem i noen minutter med litt salt i vannet.
  4. Smør en stor og rund ildfast form.
  5. Legg poteter i bunnen. Deretter legger du løkblanding, bacon, brokkoli og mozzarella lagvis med poteter mellom.
  6. Crème fraîche smøres på to av lagene.
  7. Dryss over hakkede peanøtter, salt og pepper, og hell over litt olivenolje. 
  8. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter, eller til overflaten har blitt gyllenbrun.

Tips: Server gjerne med en rømmedressing og brød ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på potetkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Edvardsen Sagstuen, kokeboken Heges historier om mat

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her