Ny toscansk boksfavoritt

Ny toscansk boksfavoritt

Denne røde boksvinen passer ikke bare til hverdagslig vinkos i julestria, men også når «havrelefsa» henter oss inn igjen over nyttår.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

La Parrina Maremma 2010 (94573) (for 3 liter) er saftig og god med fin friskhet, bra fylde og lett tanninbitt. Og dermed en god partner til så vel kveldskosen som på matbordet. En selvfølge sammen med pizza og pasta, men også det meste av kylling og svin, samt småretter og sandwich.

Den får sine druer fra en vingård i den vestre delen av fylket, Maremma, og helt sør i området , nesten på grensen til Lazio. Langt unna de ettertraktete vinene og dermed høye prisene i Bolgheri, lenger nord. Her som der må den «lokale» sangiovese dele oppmerksomheten med «importerte» druer som cabernet, merlot, petit verdot og alicante bouschet.

La Parrina som er navnet på gården med i alt 200 hektar, hvorav en fjerdedel er dyrket med vinstokker, lager også viner litt høyere opp på kvalitetsskalaen under Parrina DOC. Selv om DOC-et ble etablert så sent som 1971, er tradisjonene lange i området. Plasseringen ved Via Aurelia gjør at det her har vært vinaktivitet siden tidenes morgen. Men uten at det har gitt seg utslag i noe særlig løft i renomméet.

La Parrina er dessuten en gård av nyere dato, fra tidlig 1900-tall, og et resultat av Mussolini-regimets satsing på å løfte området ut av fattigdom, kriminalitet og underutvikling. Noe positivt kom det ut av denne mørke tiden i Italias historie. For fra å ha vært Italias navle under etruskerne og romerne, var regionen mer kjent som Maremma amara – det triste Maremma. Dette skyldtes også sumplandskapet og moskitoproblemene, men som etter hvert ble erstattet med frodige landbruksområder og blomstrende turisme. Ikke uventet tilbyr La Parrina både agriturismo og salg av gårdsprodukter som olivenolje, frukt og grønnsaker, ost og selvsagt vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

La Parrina Maremma 2010

Produsent:
FrateIli Gancia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
389,00 kr
Varenummer:
9457301
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen