Nye rieslingfavoritter

Selv om det er rødvin denne produsenten har fått mest oppmerksomhet for, er det rieslingene som er tilgjengelig i Norge.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Og Kalkmergel Riesling Spätlese Trocken 2007 (57701) og Knipser Laumersheimer Kapellenberg Riesling Kabinett Trocken 2009 (57700) fra Weingut Knipser er en god "trøst" siden begge er veldig klassiske rieslinger på den delikate siden. La deg imidlertid ikke lure av den slanke stilen, for særlig den første har mye "innabords". Stor aromatisk rikdom og et flott mineralpreg. Kabinetten er naturlig nok lettere, men den usedvanlig friske syrestrukturen har begge felles.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Forskjellig jordsmonn
Flotte og ganske så allsidige matviner er et annet møtepunkt. Når det kommer til lagring, er det ikke overraskende spätlesen som byr på mest. Den er en blanding av druer fra parseller med kalksteinsjordsmonn med innslag av leire, derav navnet "kalkmergel". Det sørger for viner med markant mineralpreg, veldig god syre og tilsvarende lagringspotensial. Kapellenberg er lettere for under det tynne laget med avleiringsjord finnes kieseljord og sand. Resultatet er en mer delikat og transparent vinstil.

Godt i vente
Knipser-vingården som i dag styres av to brødre, Werner og Volker, har fått mye blest om sine rødviner som nok har vært de mest tungtveiende grunnene til at Knipser ble kåret til Årets vinprodusent av Gault Millaus Weinguide i 2009. Brødrene fremheves imidlertid også fordi de evner å levere et svært bredt spekter av viner i det øvre kvalitetssjiktet. Men foreløpig må vi altså nøye oss med disse to hvite.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Kalkmergel Riesling Spätlese Trocken 2007

Produsent:
Weing. Knipser
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
189,50 kr
Varenummer:
57701
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Knipser Laumersheimer Kapellenberg Riesling Kabinett Trocken 2009

Produsent:
Weing. Knipser
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
156,00 kr
Varenummer:
57700
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen