Nye roséviner - mai 2009

Generelt er kvaliteten på rosévinene som lanseres i mai god til svært god, med flere spennende versjoner over et populært tema.
Redaksjonen
30 April 2009 - 17:22

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nye roséviner i mai

+ (87p)
Peth-Wetz Rosé d'Une Nuit Spätburgunder Weissherbst 2008
Weingut Peth-Wetz
Tyskland - Rheinhessen
80378 Vectura - kr 129,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Lys lys rosagul. Lett og delikat duft med søte røde og gule frukter,
Smak: Fruktig anslag, prikker deilig, lett sødme men tørker veldig godt opp utover, sitter godt og friskt i munnen. (2008)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En veldig frisk og delikat rosé som er best innen et par år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Spätburgunder
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 md. fatlagring, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Espelt Lledoner Rosat 2008
Espelt Viticultors
Spania - Empordà
80377 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinordia
Farge og duft: Kald rosa. Ung superfrisk duft av røde bær, rips, urter og litt banan.
Smak: Fyldig anslag, flott frukt, veldig deilig munnfølelse, god syre, godt bitt mot slutten, sitter veldig godt. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En frisk, vellaget men ukomplisert rosé som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Floresta Rosé 2008
Pere Guardiola
Spania - Empordà
10513 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Dyp kald rosa. Fin ung roséduft med røde søte bær samt litt urter.
Smak: Fruktig anslag, veldig frukt med god syre, god munnføelse, fin saftighet utover, tørr og god finish. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig deilig rosé som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 80% Garnacha, 10% Merlot, 10% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Bozen Lagrein Rosé 2008
Kellerei Bozen
Italia - Trentino-Alto Adige
56210 VSD - kr 119,40 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Höeg & Sørensen
Farge og duft: Kald rosa. Fine toner av røde og mørke bær, urter.
Smak: Friskt fruktig anslag, veldig frisk og deilig med fint bitt utover, fint urtepreg utover, tørr og god finish. (2008)
Bruksområde: Laks, ørret.
Vurdering: En syrefrisk og deilig rosé som er best sammen med mat. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Lagrein
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé 2008
Gustave Lorentz
Frankrike - Alsace
57117 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Interbrands Norge
Farge og duft: Varm dyp rosa. Frisk god fruktig duft med røde søte bær, særlig jordbær.
Smak: Friskt anslag, en del bærsødme, men god syre gjør at den avslutter tørt og godt. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig anvendelig rosévin som er best innen et par år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Verret Bourgogne Côtes d'Auxerre Rosé 2008
Domaine Verret
Frankrike - Bourgogne
80376 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Beverage Partner
Farge og duft: Varm rosa. Delikat og elegant duft av søte røde bær.
Smak: Fruktig anslag, god friskhet, noe urter mot slutten, avlsutter veldig friskt og godt. (2008)
Bruksområde: Sjømat.
Vurdering: En veldig frisk og delikat rosé som er best innen et par år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Luc Rosé 2008
Vignerons de la SCV
Frankrike - Collioure
15609 Thorrud - kr 167,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Thorrud
Farge og duft: Kald klar rosa. Veldig tiltalende ung og fersk duft av røde og mørke bær, bana, tropisk frukt.
Smak: Bløtt fruktig anslag, myk stil, veldig rund karakter, lett bitt mot slutten, noe urter i finishen. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ganske rund og bløt rosé som er best nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 60% Grenache, 40% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, min. 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (78p)
Berberana Pink Dragon 2007
Berberana
Spania - Castilla
15610 VSD - kr 79,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Skaulen
Farge og duft: Kald klar rosa. Søtlig duft av r5øde bær, jordbær,tropisk frukt samt litt jordlig preg.
Smak: Fruktig anslag, en del sødme, bløt syre, fruktig sødmefylt finish. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe sødmefylt rosé. Nå. Verd prisen. (2007)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her