Drikke
Nyhetene på polet juli 2012 – Rosévin

Nyhetene på polet juli 2012 – Rosévin

06 Juli 2012 - 10:14

De 69 nyhetene domineres av alt for mange kommersielle produkter. De få lyspunktene består altså av et par knusktørre champagner som gir ekstra godt valuta for pengene. Dessuten en håndfull viner fra Loire som tetter noen hull i basissortimentet. Og som vanlig er det noen spennende nye tilskudd til det stadig voksende ølsortimentet, en god rom og et norsk brennevin som er en flott utfordrer til calvados.

Blant de røde vinene er det likevel er par positive forhold, nemlig en god boksvin fra Piemonte og en vellykket rioja gran reserva.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 7. juli 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk)

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. juli 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rosévin

86p

Bois-Gentil 2011
Cave de la Côte
Sveits - Salvagnin de Morges
97984 Vectura - kr 140,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Amka
Farge og duft: Rosa. Fruktig duft, ren og pen med bra karakter.
Smak: Fruktig anslag, god fedme, fin syre, god frukt, krydret finish med lett sødme. (2011)
Bruksområde: Koldtbord, piknik.
Vurdering: En god rose for det neste året. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 85% Gamay, 15% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon ved lav temperatur i ståltanker, kort maserasjonstid.
Bestill her:

85p

LAM Syrah Rosé 2011
Lammershoek Winery
Sør-Afrika - Swartland
98203 VSD - kr 149,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinarius
Farge og duft: Varm rosa. Jordsmonnspreget duft, modne frukttoner.
Smak: Fyldig anslag, moden frukt, fin syre, bra karakter, en del jordsmonn mot slutten. (2011)
Bruksområde: Kylling.
Vurdering: En annerledes rose for den viderekomne. Godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Hele drueklaser ble presset, begrenset maserasjon før mosten pumpes til gamle eikefat for gjæring, kun naturlig gjær ble benyttet, kort modning før tapping, tappet ufiltrert.
Bestill her:

82p

La Capra Shiraz Rosé 2011
Fairview
Sør-Afrika - Coastal Region
97985 Vectura - kr 125,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Fondberg
Farge og duft: Kald dyp rosa. Sødmefylt duft med jordbær og bringebær, tropisk touch.
Smak: Bløtt anslag, god syre, god bitterhet, fast finish, frisk stil. (2011)
Bruksområde: Grillet lyst kjøtt.
Vurdering: En helt grei rose for det neste året. Vel verd prisen. (2011)
Laget av: 89% Shiraz, 5% Mourvedre, 3% Grenache, 3% Gamay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av avstilkede druer, kaldgjæret i ståltanker, modnet på bunnfallet i ca. 6,5 md.
Bestill her:

77p

Farfalla Rosato Frizzante
I-CN/3286 / Gruppo Casaleone Vini
Italia
94407 Vectura - kr 101,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Degel
Farge og duft: Lys rosa. Ok duft, fine delikater toner av røde syrlige bær.
Smak: Fruktig anslag, litt rustikk i midten, godt skum, mye sødme, litt emmen finish. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En litt søt vin. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: Moscato
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her