Nyhetene på polet mai 2011 - Rosévin

Aase E. Jacobsen
06 Mai 2011 - 17:27

Rheinhessen er tema for Vinmonopolets mainyheter i basis. Og tilskuddet av viner er både pent og godt, men vi savner jo et par av de største stjernene i denne regionen. Blant de andre hvite nyhetene er det minst like mange interessante kjøp.

Og rosévinhylla har fått mye godt påfyll i flere prisklasser, perfekt timet foran vår- og sommersesongen som startet allerede før påske. Sommerlige røde alternativer er det også mange av.

En annen positiv side ved dette nyhetsslippet er at det er blitt betydelig flere calvadoser i basisutvalget, både av den unge ferske sorten, og de vellagrete typene. Med andre ord en god grunn til å bytte ut cognacen.

Og så må vi ikke glemme en håndfull virkelig gode øl fra vårt naboland i sør.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 7. mai 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. 
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rosévin

+ (87p)
Proprietà Sperino Rosa del Rosa 2010
Soc Agr. Vigneti De Marchi
Italia - Piemonte
91926 VSD - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung kald rosa. Ung fruktig duft med noe sødme, litt sukkertøy.
Smak: Fyldig anslag, god tørrhet, litt grønne toner, frisk med god syre, god frukt, tørr og god stil, sitter godt, litt sukkertøy i finishen. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Veldig ung, trenger en måned på å "samle" seg, men veldig god. Tåler fint et par år. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 85% Nebbiolo, 15% Vespolina
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Laporte les Grandmontains Sancerre 2010
Laporte
Frankrike - Sancerre
91916 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Klar varm rosa. Mineralsk duft med fine røde bærtoner, litt urter.
Smak: Fruktig anslag, god sødme, fin syre, god munnfølelse, flott frukt, sitter godt utover, lang ettersmak, deilig tørrhet i finishen. (2010)
Bruksområde: Sjømat.
Vurdering: En flott rose for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Paul Buisse Touraine Rosé 2010
Domaine Paul Buisse
Frankrike - Touraine
91914 Cuveco - kr 110,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Farge og duft: Dyp kald rosa. Fruktig duft med søte bærtoner, litt godteri, blomster.
Smak: Noe sødme i starten, god syre, god fylde, sitter veldig godt utover, lang ettersmak med veldig god friskhet. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En flott rose for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 80% Gamay, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Domaine du Pré Baron Touraine Pineau d'Aunis 2010
EARL Guy Mardon
Frankrike - Touraine
91915 Inter Logistikk - kr 131,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Cenlini Vin
Farge og duft: Lys kald rosa.Elegant delikat duft av røde bær, også gule frukter.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, god sødme, frisk leskende stil, sitter lenge med veldig god friskhet og tørrhet i finishen. (2010)
Bruksområde: Fisk, skalldyr.
Vurdering: En leskende og deilig rose for det neste året. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Pineau d'Aunis
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Joseph Mellot le Rabault Sancerre 2010
Joseph Mellot
Frankrike - Sancerre
91874 VSD - kr 139,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinetum
Farge og duft: Lys varm rosa. Ung fruktig duft med en del søte toner, litt blomster.
Smak: Fruktig anslag, god syre, god frukt, forfriskende med fint bitt utover, sitter godt. (2010)
Bruksområde: Sjømat.
Vurdering: En vellaget rose for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Domaine Verret Bourgogne Côtes d'Auxerre 2010
Domaine Verret
Frankrike - Côtes d'Auxerre
91917 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Klar varm rosa. God åpen duft med søte modne røde bærtoner.
Smak: Bløtt anslag, god frukt og sødme, fin syre, fine bittertoner utover, sitter godt med fin tørrhet. (2010)
Bruksområde: Fisk, kylling.
Vurdering: En frisk og god rose for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Arbòreo Cerasuolo d'Abruzzo 2010
Italo Pietrantonj
Italia - Abruzzo
91912 VSD - kr 125,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VinAroma
Farge og duft: Dyp kald rosa. Ung søtlig duft av røde og mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, ok syre, rund stil, sitter bra med fin friskhet i finishen. (2010)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En vellaget rose for det neste året. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
El Codal Garnacha Merlot Syrah 2010
Bodegues Sumarroca
Spania - Penedès
91913 Vectura - kr 105,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Better Wines
Farge og duft: Kald rosa. Ung fersk duft av røde bær, litt sukkertøy,
Smak: Fruktig anslag, god syre, fruktig hele veien, sitter bra. (2010)
Bruksområde: Terrassevin.
Vurdering: Enlettdrikkelig rose med god frukt for denne sesongen. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 80% Garnacha, 10% Merlot, 10% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Andrea Faccio Monferrato Chiaretto 2010
Villa Giada / Andrea Faccio
Italia - Piemonte
91910 Cuveco - kr 130,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Sommelier
Farge og duft: Lys kald rosa. Ung litt reduktiv duft.
Smak: Fruktig anslag, en del sødme, følger duften, ok fylde og syre, men sødmen tar litt over, noe sukkertøy i finishen. (2010)
Bruksområde: Terrassevin.
Vurdering: Best innen dette året. Verd prisen. (2010)
Laget av: 85% Barbera, 15% Nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (73p)
Morando Grignolino d'Asti 2010
Casa Vinicola Morando
Italia - Piemonte
92034 Vectura - kr 105,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt sliten i stilen.
Smak: Tørker en del utover, litt uren og tung. (2010)
Bruksområde:
Vurdering: To flasker prøvet. (2010)
Laget av: 100% Grignolino
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her