Nytt brennevin - mars 2009

Vellagret rom er det dårlig med i polets faste utvalg, så påfyllet i mars er mer enn velkomment. Slik rom er ikke billig, men absolutt verd de ekstra pengene.
Redaksjonen
05 Mars 2009 - 14:55

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nytt brennevin i mars
 

÷ (92p)
Trois Rivières 1999
Distilleries Agricoles de Sainte-Luce
Martinique
47948 Vectura - kr 636,50 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Varm gyllenrød. Fruktig fyldig duft med søte syltete tropiske frukter, fersken, aprikos, mange samt antydning til rancio.
Smak: Fruktig anslag, god fedme, varm og rik, flott romkarakter, sitter veldig lenge med deilig preg av gule frukter og karamell. (1999)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En overraskende ung og ikke minst flott rom. (1999)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 42,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 års fatlagring i tradisjonelle fat og tidligere brukte bourbon-fat
Bestill her:

÷ (92p)
Rhum J.M. Vieux 1999
S.C.A. Héritiers Crassous de Médeuil
Martinique
48476 Vectura - kr 907,60 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Farge og duft: Gyllenrød. Veldig elegant søtlig duft med moden frukt, karamell.
Smak: Fyldig anslag, flott karakter, en del fat utover, tørker en del, heftig varm finish. (1999)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig tøff rom som trenger litt vann. Da øker samtidig kompleksiteten. (1999)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 47,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 års fatlagring
Bestill her:

+ (89p)
Karukera Reserve Speciale Rhum
Domaine du Marquisat de St.-Marie
Frankrike
80242 Cuveco - kr 481,70 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Klar gull med grønt. Fin duft med søte kandistoner og søtt fatpreg.
Smak: Fyldig anslag, god viskositet, flott karakter, deilig frukt stil, masse krydder i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, i veldig gode romdrinker.
Vurdering: En flott rom på den fruktige siden. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 42,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5-8 års lagring i gamle bourbon-fat
Bestill her:

+ (87p)
Saint James Rhum Blanc
Rhums Martiniquais Saint James
Martinique
80188 VSD - kr 344,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Terroir
Farge og duft: Klar. Mye frukt i duften, litt syltet preg, velintegrert alkohol.
Smak: Stor fylde i anslaget, flott fedme, veldig godt integrert alkohol også i smaken, varm og rik, fruktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Tropiske fruktdrinker.
Vurdering: En god hvit rom. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 50,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
La Mauny Rhum Agricole 50%
Bellonnie Bourdillon
Martinique
10420 Vectura - kr 355,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Klar. Litt brent gumme i duften, også syltet gul frukt og alkoholstikk.
Smak: Fyldig anslag, god femde, varm og rik, noe nøytral, litt rustikk finish. (UÅ)
Bruksområde: Romdrinker med mye smak.
Vurdering: Litt nøytral og rustikk. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 50,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Baileys Coffee
R&A Bailey
Irland
51226 VSD - kr 209,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Lys brun.
Smak: Veldig søt duft av pulvekaffe og sjokolade. (UÅ)
Bruksområde: Stor bløthet, veldig fet og rik, veldig god munnfull, god kaffesmak, sitter godt.
Vurdering: Du må like den store sødmen, men ellers er det en velkomponert kremlikør. (UÅ)
Laget av: Irsk whiskey, fersk irsk fløte, kakao, karamel, kaffe
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret med unntak av whiskey-andelen
Bestill her:

(86p)
Lithuanian Gold
Stumbras
Litauen
15594 Vingrossisten - kr 279,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vingrossisten
Farge og duft: Klar. Ren fyldig vodkaduft med noe skarphet.
Smak: Bløtt anslag, fint sitruspreg, god fedme, varm og krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser, on the rocks.
Vurdering: En god om enn litt skarp vodka. (UÅ)
Laget av: Korn
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her